Blogg

Han vurmar för det attraktiva Toscana på tallriken

Francesco är en av tre kockar på Terrenos nya restaurang

Francesco Galli är en av tre kockar som ligger bakom den nya restaurangen på vingården Terreno som öppnar i maj i år. Han har jobbat med mat i hela sitt liv och brinner för fina upplägg, kvalitet och det äkta toscanska köket.

Med ett helt liv i restaurangvärlden, ett stort kontaktnät i Toscana och en infödd passion för det toscanska köket kommer Francesco Galli in i Terrenos nya restaurangprojekt.

– Jag föddes in i restauranglivet och började jobba redan som 16-åring i familjens trattoria i området Careggi, norr om Florens. Därefter har jag jobbat på ett flertal restauranger och cateringföretag.

Den första maj i år öppnar familjegården Terreno, i Greve in Chianti i Toscana, upp dörrarna till sin nya restaurang. En kulinarisk dröm med bas i det rustika toscanska köket med en touch av skandinavisk flärd. Francesco Galli är en av tre kockar som ska göra mat till gårdens kvalitetsvin.

– Det är väldigt stimulerande att få jobba med inspirerande personer. Jag trivs bra med familjen Ruhne och det är viktigt för att kunna vara kreativ. 

Utöver Francesco Galli är det Fabian Olli Johansson från gotländska Restaurang Rot som nyligen vann tävlingen Årets Unga Kock, och Amanda från Restaurang Volt i Stockholm som tar in i köket på gårdens restaurang. 

– Det är stor konkurrens då det finns flera bra restauranger i området så vi kommer att få jobba hårt för att sticka ut. Men, vi har allt vi behöver för att lyckas. 

Han förklarar att han brinner för att laga mat med substans, äkta toskansk mat av bra kvalitet. Hans specialitet är alltifrån färsk pasta till långkok och spännande antipasti som är både traditionella och nyskapande. 

– Det är viktigt att maten är god, av bra kvalitet men även attraktiv, vacker att se på. Jag har ett extra gott öga till ekologiska råvaror och lagar gärna färgglad, vegetarisk mat. 

Francesco Galli har jobbat på familjen Ruhnes hotell The Winery Hotel i Stockholm under ett par veckor nu i februari för att lära känna den svenska kulturen och ge och få inspiration av kockarna i hotellets restauranger. Nu åker han tillbaka till Toscana för att påbörja förberedelserna innan de två andra kockarna flyttar ned i slutet av april. 

– Vi är så glada att få jobba med Francesco. Han är fantastiskt duktig och har djup kunskap om det toscanska köket. Det är en spännande tid vi har framöver, säger Sofia Ruhne från Terreno. 


Praktisk information om restaurangen:

Öppettider

Öppet 1 maj - 31 oktober 2019
Lunch 12.30 - 14.30
Middag 19.00 - 23.00 
Stängt söndagar & måndagar

Boka bord

Boka bord i förväg via antingen telefon eller e-post. Gäller er bokning samma dag – vänligen ring.

Telefon

 +39 335 153 63 35

E-post

Skicka till table@terreno.se och ange namn, antal personer och datum för önskat besök så kontaktas ni.

Hitta till restaurangen

Behöver ni hjälp att hitta till restaurangen? Här finns en vägbeskrivning.


Text: Sarah Djerf
Publicerat: 17 april, 2019
Uppdaterad: 30 april, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu