Blogg

Han vurmar för det attraktiva Toscana på tallriken

Francesco är kökschef på Terrenos vingårdsrestaurang

Francesco Galli är kökschef på Terrenos vingårdsrestaurang och har varit med sedan starten för sex år sedan. Han har jobbat med mat i hela sitt liv och brinner för fina upplägg, kvalitet och det äkta toscanska köket.

Med ett helt liv i restaurangvärlden, ett stort kontaktnät i Toscana och en infödd passion för det toscanska köket blev Francesco Galli rekryterad till Terrenos restaurangprojekt.

– Jag föddes in i restauranglivet och började jobba redan som 16-åring i familjens trattoria i området Careggi, norr om Florens. Därefter har jag jobbat på ett flertal restauranger och cateringföretag.

I maj år 2019 öppnade Terreno, i Greve in Chianti i Toscana, upp dörrarna till sin vingårdsrestaurang. Enda sedan dess har det varit en kulinarisk dröm med bas i det rustika toscanska köket med en touch av skandinavisk flärd. Francesco Galli är en av tre kockar som gör mat till gårdens kvalitetsvin.

– Det är väldigt stimulerande att få jobba med inspirerande personer. Jag trivs bra med familjen Ruhne och det är viktigt för att kunna vara kreativ.

Han förklarar att han brinner för att laga mat med substans, äkta toskansk mat av bra kvalitet. Hans specialitet är alltifrån färsk pasta till långkok och spännande antipasti som är både traditionella och nyskapande.

– Det är viktigt att maten är god, av bra kvalitet men även attraktiv, vacker att se på. Jag har ett extra gott öga till ekologiska råvaror och lagar gärna färgglad, vegetarisk mat.

Francesco Galli jobbade på The Winery Hotel under ett par veckor innan öppning för att lära känna den svenska kulturen och ge och få inspiration av kockarna i hotellets restauranger.

– Vi är så glada att få jobba med Francesco. Han är fantastiskt duktig och har djup kunskap om det toscanska köket. Det är en spännande tid vi har framöver, säger Sofia Ruhne från Terreno.

Praktisk information om restaurangen:

Öppettider

Från april till oktober

Se fullständiga öppettider och boka bord via Terrenos hemsida

Telefon

+39 335 153 63 35

E-post

table@terreno.se

Hitta till restaurangen

Behöver ni hjälp att hitta till restaurangen? Här finns en vägbeskrivning.

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 17 april, 2019
Uppdaterad: 2 juni, 2025

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Köp Presentkort

Köp ett presentkort

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka