Terreno i Toscana

Vår vingård i Toscana – Terreno – är belägen i distriktet Chianti Classico. Druvsorten sangiovese dominerar vinfälten och områdets traditioner är en naturlig del i allt som sker på gården.

Terreno hör samman med The Winery Hotel genom familjen Ruhne som gjort vin här sedan 1988. De har under dessa trettio år höjt kvaliteten på vinerna genom att gå tillbaka till en naturlig och ekologiskt vinproduktion samtidigt som vineriet har moderniserats. Vinerna som tillverkas är både klassiska och nyskapande. Flertalet utmärkelser bekräftar att det går att göra förstklassigt ekologiskt vin, där tradition och innovation möts – i samma flaska.

Sofia Ruhne var sju år när hennes föräldrar Mats och Birgitta tog det livsavgörande beslutet att köpa vingården. Sofia har i stort sett vuxit upp på Terreno och idag ansvarar hon både för gården i Toscana och för vinet på The Winery Hotel.

Som besökare kan du självklart njuta av gårdens vin men här tillverkas även olivolja och färska grönsaker odlas, året runt. Gå en guidad tur i vineriet, njut av en vinprovning och avsluta sedan med en lunch eller middag i gårdens restaurang. Här organiseras alltifrån mindre middagar till stora fester och bröllop.

På The Winery Hotel finns känslan av Terreno i alltifrån design och inredning till smakerna i maten och såklart vinet från gården som serveras i alla delar av hotellet.

”Vad som är bra för naturen är också bra för oss och därför har vi valt att arbeta ekologiskt. Hur vi väljer att odla påverkar både kropp och själ och lämnar vårt tydliga avtryck i naturen.”

— Sofia Ruhne, vinproducent på Terreno

FAKTA:

Område: Toscana, Italien
Distrikt: Chianti Classico
Produktion: 100 000 flaskor/år
Certifiering: Ekologisk
Familj: Mats, Birgitta, Anna, Victoria, Kajsa och Sofia Ruhne
Webb: www.terreno.eu

BESÖK TERRENO I TOSCANA

Ta del av det dagliga livet på vår vingård. Terreno ligger strax utanför Greve in Chianti med närhet till både Florens och Siena.

Kontakta Terreno

Via Citille 4
500 22 Greve in Chianti
Telefon: +39 055 854001

E-post: info@terreno.eu

Telefon: +39 335 153 63 35

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka