VINERI

Att tillverka vin är ett hantverk. I hotellets eget vineri får du som besökare en unik möjlighet att följa med på resan – från nyplockad druva till färdigt vin. 

The Winery Hotel är världens mest nordliga urbana vineri och den bästa platsen för dig som vill lära dig mer om konsten att göra vin, uppleva vinprovning, mat och vin i kombination och på andra sätt förkovra dig i vinets värld.

Druvorna plockas i Toscana och fraktas sedan till Solna i en kylkontrollerad långtradare direkt efter skörd. Här tas de sedan omhand av oss. Alla som jobbar på hotellet är vingårdsarbetare och aldrig är engagemanget så tydligt som när druvorna anländer. 

De sorteras varsamt, avstjälkas, pressas och pumpas in i vineriets tankar. Detta sker under ledning av familjen Ruhne som gjort vin på vingården Terreno i Toscana i 30 år. Den samlade kunskapen om vin och vinmakeri har de tagit med sig till oss. Framställningen av ett rött- och ett rosévin uppgår i cirka 12000 flaskor årligen. 

Vinerna avnjuts i hotellets alla delar – i vinbaren Winemakers Bar, i restaurangen Winery Kitchen, i den italienska trattorian Terreno Deli och i baren på hotellets tak Winery Rooftop Terrace.

Välkommen att uppleva hantverket bakom en flaska vin!

Ps: Det går även bra att få tur och provning på engelska. Vänligen skicka då ett mail till Emma.Kjaernes@thewineryhotel.se och uppge när ni önskar komma, hur många ni är samt önskemål om tid. Ange också om ni har bokat ett boendepaket. 

boka en vinupplevelse

Från druva till flaska mitt i stan

Att göra vin mitt i stan - hur går det egentligen till? Sofia Ruhne berättar mer om hur ett urbant vineri fungerar.

Läs hela artikeln

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu