Vineri

The Winery Hotel är världens mest nordliga urbana vineri. Bakom glasväggen i lobbyn finns här det fullt utrustade vineriet med tankar i rostfritt stål och ekfat av olika storlekar och ursprung.

Här framställs vin från druvor som fraktas från Toscana direkt efter skörd, i september varje år. The Winery Hotel är en utmärkt plats för dig som vill lära dig mer om konsten att göra vin, uppleva vinprovning, mat och vin i kombination och på andra sätt förkovra dig i vinets värld.

Upplev vineriet på olika sätt

Guidad tur

Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet som tillverkas på plats – Winery Red. Guidade turer anordnas flera gånger i veckan. Boka en guidad tur


Wine Evolution

Under skörden i september kan du prova dig igenom druvans resa fram till färdigt vin. Här provar du färsk druva, must, fatprov och det slutliga vinet. Wine Evolution anordnas enbart under skörden när vi har våra färska druvor och nypressad must på plats. Läs mer om skörden.

Vi anordnar även utbildande turer och kurser för studenter och bransch. För ett skräddarsytt upplägg maila: reservations@thewineryhotel.se.

Vinframställning

Druvorna plockas i Toscana och fraktas sedan till Solna i en kylkontrollerad långtradare direkt efter skörd. Här tas de sedan omhand av oss. Alla som jobbar på The Winery Hotel är vingårdsarbetare och aldrig är engagemanget så tydligt som när druvorna anländer.

Hela september månad är det skördetema på The Winery Hotel. Dagen då druvorna kommer ställer vi till med skördefest. Som gäster på hotellet får ni då vara med om en väldigt speciell dag. Förutom vinprovningar och god mat får ni då uppleva hanteringen av druvorna. För de som vill finns möjlighet att medverka vid sorteringsarbetet samt prova på att göra vin såsom förr i tiden - med fötterna.

Druvorna sorteras varsamt, avstjälkas, pressas och pumpas in i vineriets tankar. Det sker under ledning av familjen Ruhne som gjort vin på vingården Terreno i Toscana i över 30 år. Den samlade kunskapen om vin och vinmakeri ligger till grund för vinet som tillverkas på The Winery Hotel.

Druvorna som används för framställning av vinet på The Winery Hotel följs noggrant under hela året i fält. När de nått perfekt mognadsgrad plockas de för hand och varje klase väljs med omsorg. Varsamt packade i små backar reser de sedan upp till oss på The Winery Hotel.

Våra viner

I vineriet gör vi cirka 10.000 flaskor vin årligen. Vi gör ett rött vin – Winery Red, och ett rosévin – Black Bottle Rosé. Båda framställs av druvor som fraktas från Toscana. Vinerna är frukt av samlade kunskaper från flerårig erfarenhet av vinmakeri och ett gemensamt engagemang för hantverket bakom en flaska vin.

Prova vinerna

Vinerna kan avnjutas i The Winery Hotels alla delar – i vinbaren Winemakers Bar, restaurangen Terreno Kitchen, den italienska trattorian Gallo Nero och i baren på taket – Winery Rooftop Terrace.

Winery Red finns också att köpa på Systembolaget i Mall of Scandinavia och i Systembolagets beställningssortimentet.

Välkommen att uppleva hantverket bakom en flaska vin!

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka