Vinprovningar på
The Winery Hotel

En vinprovning på The Winery Hotel är spännande, rolig och kunskapsgivande. Vin kan vara svårt men vi gör det begripligt för er. Alla vinprovningar leds av en inspirerande och kunnig sommelier och passar alla, från nybörjaren till den mer erfarna vinprovaren.

Här anordnas vinprovningar för både företag och privatpersoner, för slutna grupper och provningar öppna för alla. På så sätt kan ni boka in er även om ni inte är fler än två personer. Flera olika teman erbjuds och vinerna byts ut ofta. Ingen provning är den andra lik.

Vissa vinprovningar kan även innefatta mat och vin i kombination och alla provningar kan avslutas i någon av våra restauranger för en härlig middag med gott vin och vällagad mat.

Och, varför inte, passa på att övernatta på hotellet. Inget är så underbart som att avsluta vinprovarkvällen i en skön hotellsäng.

Vi har stående vinprovningar torsdagar, fredagar och lördagar varje vecka. Läs mer och boka nedan.

Kommande vinprovningar & event

Amarone, cheese & chocolate

Under en kväll samlar vi tre av de ting som bäst kan beskrivas som ren och skär lycka – ost, vin och choklad. Kom och upptäck Amarone tillsammans med oss.

Fredag, 18 oktober - 19:00

Amarone, cheese & chocolate

Under en kväll samlar vi tre av de ting som bäst kan beskrivas som ren och skär lycka – ost, vin och choklad. Kom och upptäck Amarone tillsammans med oss.

Lördag, 19 oktober - 15:00

Winemaker for a Day

Lär dig hur ett vin blir till från fält till flaska i vårt fullt utrustade vineri under en eftermiddag och avsluta med att blanda ditt alldeles egna vin.

Lördag, 09 november - 15:00

Gästföreläsning: Italien runt med Åsa Johansson

Exklusiv vinprovning med journalisten och Italien-experten Åsa Johansson på besök i Sverige. Följ med på en upptäcktsfärd till Italien och lär känna några av landets mest spännande viner.

Fredag, 22 november - 18:30

Bubbles & Champagne + sabreringsskola

Kom på en spännande provning av bubbel. Njut av världens kanske mest mytomspunna dryck – champagne och lär er konsten att sabrera.

Lördag, 28 december - 15:00

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Skräddarsydda provningar

Vi kan även skräddarsy vinprovningar för både företag och privata sällskap. Kontakta oss i förväg för förslag på upplägg samt pris. Priserna börjar på 450 kronor/person. Kontakta vinoteket@thewineryhotel.se

Frågor och svar

Hur går en vinprovning till?

Vanligast är att provningen innefattar fyra olika viner som provas sittande under ledning av en sommelier. Ni får lära er om vinernas ursprung, druvkomposition, tillverkning samt hur man provar vin. Det finns tillfälle för frågor och funderingar under vinprovningens gång.

Vad kostar en vinprovning?

Priserna varierar beroende på provningens karaktär och börjar på 350 kronor/person.

Vem leder vinprovningarna?

Alla provningar leds av en utbildad sommelier.

Har ni vinprovning med övernattning?

Alla våra vinprovningar kan kombineras med övernattning. På vår sida med erbjudanden ser du aktuella erbjudanden och olika paket för hotellövernattning.

Anordnar ni ost- & vinprovningar?

Ja, vi har flera certifierade ostexperter på plats som gärna håller vin- och ostprovningar för dig och ditt sällskap. Ibland har vi öppna specialprovningar i just vin och ost. Håll utkik här på webbsidan och i sociala medier för mer info och datum.

Har ni vinprovningar med teman?

Ja, vi har kontinuerligt vinprovningar med olika teman. Det kan vara allt ifrån Amarone och choklad, champagne och sabrering till djupdykning i särskilda vindistrikt. Håll utkik här på webbsidan och i sociala medier för att se vad som är på gång just nu.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka