Vinprovningar på
The Winery Hotel

En vinprovning på The Winery Hotel är spännande, rolig och kunskapsgivande. Vin kan vara svårt men vi gör det begripligt för er. Alla vinprovningar leds av en inspirerande och kunnig sommelier och passar alla, från nybörjaren till den mer erfarna vinprovaren.

Här anordnas vinprovningar för både företag och privatpersoner, för slutna grupper och provningar öppna för alla. På så sätt kan ni boka in er även om ni inte är fler än två personer. Flera olika teman erbjuds och vinerna byts ut ofta. Ingen provning är den andra lik.

Vissa vinprovningar kan även innefatta mat och vin i kombination och alla provningar kan avslutas i någon av våra restauranger för en härlig middag med gott vin och vällagad mat.

Och, varför inte, passa på att övernatta på hotellet. Inget är så underbart som att avsluta vinprovarkvällen i en skön hotellsäng.

Vi har stående vinprovningar måndag till lördag varje vecka. Vinprovningarna hålls på svenska men om ni önskar en vinprovning på engelska så går det såklart att ordna. Hör då av er till oss i god tid innan ert besök.

Läs mer och boka nedan.

Några av våra kommande vinprovningar & event

Charles Heidsieck – fyra decennier av Blanc des Millenaires

Varmt välkommen till en exklusiv champagneprovning tillsammans med våra vänner på Provinum Vinhandel och Champagnesweden, där vi kommer att djupdyka i ett av världens mest framstående Champagnehus – Charles Heidsieck. FULLBOKAT!

Torsdag, 27 juni - 17:30

Italian Summer Street Party @ The Winery Hotel

Välkommen till årets upplaga av Italian Summer Street Party på The Winery Hotel! Fredagen den 28 juni från kl. 15.00 omvandlar vi trottoaren utanför vår restaurang Gallo Nero till en härligt sorlande, italiensk gatufest. Kom när du känner för det och stanna hur länge du vill!

Fredag, 28 juni - 15:00

Guidad tur i vineriet

Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje vecka måndag till lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Skräddarsydda provningar

Vi kan även skräddarsy vinprovningar för både företag och privata sällskap. Kontakta oss i förväg för förslag på upplägg samt pris. Priserna börjar på 450 kronor/person. Kontakta reservations@thewineryhotel.se

Frågor och svar

Hur går en vinprovning till?

Vanligast är att provningen innefattar fyra olika viner som provas sittande under ledning av en sommelier. Ni får lära er om vinernas ursprung, druvkomposition, tillverkning samt hur man provar vin. Det finns tillfälle för frågor och funderingar under vinprovningens gång.

Vad kostar en vinprovning?

Priserna varierar beroende på provningens karaktär och börjar på 425 kronor/person.

Vem leder vinprovningarna?

Alla provningar leds av en utbildad sommelier.

Har ni vinprovning med övernattning?

Alla våra vinprovningar kan kombineras med övernattning. På vår sida med erbjudanden ser du aktuella erbjudanden och olika paket för hotellövernattning.

Anordnar ni ost- & vinprovningar?

Ja, vi har flera certifierade ostexperter på plats som gärna håller vin- och ostprovningar för dig och ditt sällskap. Ibland har vi öppna specialprovningar i just vin och ost. Håll utkik här på webbsidan och i sociala medier för mer info och datum.

Har ni vinprovningar med teman?

Ja, vi har kontinuerligt vinprovningar med olika teman. Det kan vara allt ifrån Amarone och choklad, mousserande vin och sabrering till djupdykning i särskilda vindistrikt. Håll utkik här på webbsidan och i sociala medier för att se vad som är på gång just nu.

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka