Guidad tur i vineriet

Att tillverka vin är ett hantverk. I hotellets eget vineri får du som besökare en unik möjlighet att följa med på resan – från nyplockad druva till färdigt vin.

The Winery Hotel är världens mest nordliga urbana vineri och den bästa platsen för dig som vill lära dig mer om konsten att göra vin, uppleva vinprovning, mat och vin i kombination och på andra sätt förkovra dig i vinets värld.

Druvorna plockas i Toscana och fraktas sedan till Solna i en kylkontrollerad långtradare direkt efter skörd. Här tas de sedan omhand av oss. Alla som jobbar på hotellet är vingårdsarbetare och aldrig är engagemanget så tydligt som när druvorna anländer.

De sorteras varsamt, avstjälkas, pressas och pumpas in i vineriets tankar. Detta sker under ledning av familjen Ruhne som gjort vin på vingården Terreno i Toscana i 30 år. Den samlade kunskapen om vin och vinmakeri har de tagit med sig till oss. Framställningen av ett rött- och ett rosévin uppgår i cirka 12000 flaskor årligen.

Vinerna avnjuts i hotellets alla delar – i vinbaren Winemakers Bar, i restaurangen Terreno Kitchen, vår gastrobar Gallo Nero med italiensk touch samt i baren på hotellets tak Winery Rooftop Terrace.

Välkommen att uppleva hantverket bakom en flaska vin!

Datum & tid

Måndag till lördag från klockan 17.00.

Location

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

200 kr

Terms & Conditions

Bokas via vår hemsida eller via receptionen. Om du behöver avboka din plats kontakta oss på info@thewineryhotel.seBoka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka