Event på
The Winery Hotel

Lär dig mer om vinmakeri på en guidad tur i vineriet och om sensorik på en vinprovning. Lär dig allt annat värt att veta om vin på våra specialprovningar och aktiviteter som organiseras flera gånger om året. Här nedan finner du de evenemang som är på gång just nu på The Winery Hotel. Välkommen!

Torsdagar med Terreno – Chianti Classico

Välkomna på en middagsprovning som tillägnas vindistriktet Chianti Classico - ett av Italiens bästa och just nu mest spännande kvalitetsdistrikt för vinframställning. Dessutom provsmakas gårdens nyaste tillskott i vinportföljen - Terreno Chianti Classico Riserva Sillano. Efter provningen finns möjlighet att beställa Terrenos viner direkt från vingården.

Torsdag, 04 februari - 18:00

Winemaker for a day

Lär dig hur ett vin blir till från druva till flaska under en eftermiddag i vårt vineri. Workshopen avslutas med att du blandar ditt alldeles egna vin.

Söndag, 07 februari - 13:00

Bubbels & Champagne

Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering lagom till nyår!

Fredag, 12 februari - 18:30

Bubbel i fyra tappningar

Bubblor i glaset, fest i sinnet. Lär mer om skillnaden mellan all världens bubbelvin genom att dofta och smaka på det samtidigt som ni lär er mer om både vinmakeri och historia.

Lördag, 13 februari - 13:00

Quiz om vin, mat & kärlek

Sätt era kunskaper på prov med ett quiz om tre av livets mest njutningsfulla ting - vin, mat och kärlek. Ett glas vin och en bit ost ingår.

Söndag, 14 februari - 14:00

Torsdagar med Terreno - Chianti Classico

Välkomna på en middagsprovning som tillägnas vindistriktet Chianti Classico - ett av Italiens bästa och just nu mest spännande kvalitetsdistrikt för vinframställning. Efter provningen finns möjlighet att beställa Terrenos viner direkt från vingården.

Torsdag, 25 februari - 18:00

Heta möten – Vin och kryddstark mat

Älskar du kryddstark mat med har svårt att veta vilket vin du ska servera till? Då är det här provningen för dig.

Fredag, 12 mars - 18:00

Välkommen till vinets värld

Välkommen till en heldagskurs i vin! Det här är en introduktion till hantverket vinmakeri men vi öppnar även dörren till vinprovarkonsten. Efter avslutad utbildning tilldelas alla elever ett diplom.

Söndag, 21 mars - 11:00

Digital vinprovning

Prova vin, tryggt och säkert i ditt eget hem. Vi skapar provningar utefter era behov och använder både Zoom och Teams.

Winemaker for a Year

Följ framställningen av ett vin, på mycket nära håll – från druva till flaska under hela framställningsperioden. Anslut när du vill under året. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras det hem till er att njuta av.

Guidad tur i vineriet

Varje måndag - fredag kl 18.00, lördagar kl 17.00, kan du gå en guidad tur i vineriet. Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Missa inte nästa event

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du notiser om våra kommande event
tillsammans med bra erbjudanden direkt i din inkorg.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka