Event på
The Winery Hotel

Lär dig mer om vinmakeri på en guidad tur i vineriet och om sensorik på en vinprovning. Lär dig allt annat värt att veta om vin på våra specialprovningar och aktiviteter som organiseras flera gånger om året. Här nedan finner du de evenemang som är på gång just nu på The Winery Hotel. Välkommen!

Lyckade relationer – vinet & osten

Det här är provningen för dig som vill kunna servera en ostbricka att förälska sig i. Tricket är vinet. Men vad, hur och varför? Kom så berättar vi.

Fredag, 04 december - 20:30

Söta möten – vinet & desserten

Ett dessertvin som möter sin själsfrände på tallriken kan bli din finaste smakupplevelse någonsin. Välkommen till vår version av La Dolce Vita!

Fredag, 11 december - 18:00

Bubbels & Champagne

Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering lagom till nyår!

Onsdag, 30 december - 14:00

Bubbels & Champagne

Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering.

Fredag, 08 januari - 18:00

Torsdagar med Terreno - Just nu i vingården

Välkomna på en middagsprovning som rapporterar direkt ifrån vad som är på gång just nu ute på vinfältet. Vintermånaderna är en viktig period för arbetet i fält. Det är nu som vi lägger grunden för rankans möjlighet att leverera kvalitativa druvor under skörd.

Torsdag, 21 januari - 18:00

Välkommen till vinets värld

Välkommen till en heldagskurs i vin! Det här är en introduktion till hantverket vinmakeri men vi öppnar även dörren till vinprovarkonsten. Efter avslutad utbildning tilldelas alla elever ett diplom.

Söndag, 24 januari - 11:00

Heta möten – Vin och kryddstark mat

Älskar du kryddstark mat med har svårt att veta vilket vin du ska servera till? Då är det här provningen för dig.

Torsdag, 28 januari - 18:00

Bubbels & Champagne

Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering lagom till nyår!

Fredag, 12 februari - 14:00

Romantiska smaker – myt eller magi?

Vitt vin och skaldjur, jordgubbar och champagne, rött vin och choklad - det funkar alltid, eller? Tillsammans undersöker vi klassiska smakkombinationer och kanske hittar vi en ny favorit.

Lördag, 13 februari - 13:00

Bubbel i fyra tappningar

Bubblor i glaset, fest i sinnet. Lär mer om skillnaden mellan all världens bubbelvin genom att dofta och smaka på det samtidigt som ni lär er mer om både vinmakeri och historia.

Söndag, 14 februari - 13:00

Torsdagar med Terreno - Chianti Classico

Välkomna på en middagsprovning som tillägnas vindistriktet Chianti Classico - ett av Italiens bästa och just nu mest spännande kvalitetsdistrikt för vinframställning. Efter provningen finns möjlighet att beställa Terrenos viner direkt från vingården.

Torsdag, 25 februari - 18:00

Digital vinprovning

Prova vin, tryggt och säkert i ditt eget hem. Vi skapar provningar utefter era behov och använder både Zoom och Teams.

Winemaker for a Year

Följ framställningen av ett vin, på mycket nära håll – från druva till flaska under hela framställningsperioden. Anslut när du vill under året. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras det hem till er att njuta av.

Guidad tur i vineriet

Varje måndag - fredag kl 18.00, lördagar kl 17.00, kan du gå en guidad tur i vineriet. Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Missa inte nästa event

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du notiser om våra kommande event
tillsammans med bra erbjudanden direkt i din inkorg.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka