Event på
The Winery Hotel

Lär dig mer om vinmakeri på en guidad tur i vineriet och om sensorik på en vinprovning. Lär dig allt annat värt att veta om vin på våra specialprovningar och aktiviteter som organiseras flera gånger om året. Här nedan finner du de evenemang som är på gång just nu på The Winery Hotel. Välkommen!

Torsdagar med Terreno - Chianti Classico

Välkomna på en middagsprovning som tillägnas vindistriktet Chianti Classico - ett av Italiens bästa och just nu mest spännande kvalitetsdistrikt för vinframställning. Efter provningen finns möjlighet att beställa Terrenos viner direkt från vingården.

Torsdag, 25 februari - 18:00

Torsdagar med Terreno - Påskens mat

Kvällens tema är påsk, det katolska Italiens allra viktigaste högtid som firas med pompa och ståt, inte minst i påvens Rom. Vi provar våra toskanska viner tillsammans med svensk påskmat, för som alltid tycker vi om att blanda våra två världar; Toscana och Sverige!

Torsdag, 18 mars - 18:00

Välkommen till vinets värld

Välkommen till en heldagskurs i vin! Under vår dag tillsammans berättar vi hur det går till när man gör ett hantverksmässigt vin, från fält till flaska. Precis som vi gör på vår vingård Terreno i Toscana.

Söndag, 21 mars - 11:00

Lyckade relationer – vinet & osten

Det här är provningen för dig som vill kunna servera en ostbricka att förälska sig i. Tricket är vinet. Men vad, hur och varför? Kom så berättar vi.

Fredag, 09 april - 19:00

Torsdagar med Terreno - Årets rosé

I april sker ett riktigt vårtecken – vi släpper vårt rosévin gjort på sangiovese. Det betyder att sommaren är på ingång med ljumma kvällar och långa middagar utomhus. Välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar vårt rosévin och andra utvalda viner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.

Torsdag, 22 april - 18:00

Bubbels & Champagne

Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering- att öppna flaskan med en sabel.

Fredag, 23 april - 19:00

Välkommen till vinets värld

Välkommen till en heldagskurs i vin! Under vår dag tillsammans berättar vi hur det går till när man gör ett hantverksmässigt vin, från fält till flaska. Precis som vi gör på vår vingård Terreno i Toscana.

Lördag, 24 april - 11:00

Winemaker for a day

Lär dig hur ett vin blir till från druva till flaska under en eftermiddag i vårt vineri. Workshopen avslutas med att du blandar ditt alldeles egna vin.

Söndag, 09 maj - 13:00

Torsdagar med Terreno - Sommarviner

I juni börjar klasarna så sakteliga växa till sig även om druvorna ännu inte ändrat färg. Att arbeta hantverksmässigt är en spännande utmaning som vi gärna berättar mer om. Välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar Terrenos sommarviner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.

Torsdag, 10 juni - 18:00

Digital vinprovning

Prova vin, tryggt och säkert i ditt eget hem. Vi skapar provningar utefter era behov och använder både Zoom och Teams.

Winemaker for a Year

Följ framställningen av ett vin, på mycket nära håll – från druva till flaska under hela framställningsperioden. Anslut när du vill under året. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras det hem till er att njuta av.

Guidad tur i vineriet

Varje måndag - fredag kl 18.00, lördagar kl 17.00, kan du gå en guidad tur i vineriet. Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Missa inte nästa event

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du notiser om våra kommande event
tillsammans med bra erbjudanden direkt i din inkorg.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka