Djupdykningar i vin på
The Winery Hotel

En djupdykning i vin på The Winery Hotel passar alltifrån amatören till den mer kunnige. Kanske har du vin som hobby och vill lära dig mer för att kunna njuta till fullo din passion. Vin är inte ett lätt ämne men vi gör vårt bästa för att göra det begripligt och spännande för både nybörjaren och dig med förkunskaper.

The Winery Hotel är den ultimata platsen för att ta till sig kunskap om vin. Här tillverkas vin på plats i hotellets fullt utrustade vineri. Bland ståltankar och ekfat får ni uppleva hantverket bakom en flaska vin på nära håll. Dessutom jobbas här med vin dagligen, från vintillverkningen i vineriet till vin och mat i kombination i restaurangerna samt vinprovningar och vinservering i vinbaren. Vinkunskapen finns överallt i huset.

Till hotellet tillhör även vingården Terreno i Toscana där familjen Ruhne gjort vin i trettio år. Med den kunskapen som bas har vi tagit fram djupdykningar av hög kvalitet.

En bonus är att hotellets vinkällare är fylld till bredden med viner från världens alla hörn, tillverkade av olika druvsorter, med skiftande vinmakarmetoder och lagringstid. Här finns alltifrån äldre dyrgripar till speciella nyskapande viner av mindre kända vinmakare. Ett paradis för alla med ett vinintresse.

Vi har öppna djupdykningar perfekta för er som är en/ två personer eller en mindre grupp. Dessutom skräddarsyr vi tillfällen för privata grupper och er som jobbar i branschen.

Kunskap om vin är njutningsfullt och hos oss får du en upplevelse utöver det vanliga!

Våra föreläsare

Våra föreläsare är kunniga, engagerade och spännande att lyssna till. Med flerårig erfarenhet av att arbeta med vin, gedigna studier och kontinuerlig vidareutbildning finns här Stockholms kanske mest inspirerande sommelierer.

Frågor & svar

Vilka passar djupdykningarna för?

De olika djupdykningarna i vin passar både dig som nybörjare utan förkunskaper och dig som har redan har vissa vinkunskaper men vill lära dig mer.

Vad kostar de?

De har olika pris beroende på upplägg. Klicka på de olika tillfällena ovan för att se exakt pris på just den kursen.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig enkelt online direkt på den djupdykning du är intresserad av. Du fyller själv i hur många personer ni är.

Hur betalar jag?

Du betalar enkelt och säkert med kort direkt vid anmälan online.

Hur länge pågår de?

De pågår olika länge beroende på kursdagens upplägg, vanligast är en heldag. Klicka på respektive tillfälle ovan för att se vad som gäller för just det datumet.

Ingår mat på kursdagen?

Ja, det ingår en välsmakande och vinvänlig lunch samt kaffe/te.

Finns det speciella djupdykningar för mig som jobbar i branschen?

Ja, vi skräddarsyr tillfällen speciellt anpassade för dig som redan jobbar med vin. Då ligger fokus på den kunskap som är viktigast för er. Kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se för mer information.

Fler event på The Winery Hotel

Det klassiska Italien

Välkommen på en provning av röda viner från fem av Italiens mest klassiska vinregioner. Lär dig mer om de traditioner och den historia som karaktäriserar dessa välkända områden samt de olika vinstilar de representerar.

Fredag, 04 februari - 20:00

Dolda pärlor från Italien

Följ med oss på en utforskande resa för att upptäcka mindre välkända röda viner från Italien. Här produceras nämligen vin i samtliga av landets tjugo regioner, på drygt 600 olika druvsorter vilket gör att det inte är svårt att gång på gång upptäcka nya, spännande viner.

Fredag, 04 mars - 20:00

Festa del Chianti Classico

Under två dagar blir det vinmässa, masterclass och toskansk middag på The Winery Hotel. Tio vinmakare som alla arbetar med samma hantverksmässiga filosofi som Terreno, kommer till Stockholm och var och en av Chianti Classicos elva byar kommer att finnas representerade.

Fredag, 18 mars - 11:00

Masterclass - Alessandro Masnaghetti

Mr Map Man, Alessandro Masnaghetti, är för första gången i Sverige för att dela med sig av sin detaljerade kunskap om hur Chianti Classicos geografi påverkar vinodlingen i områdets olika byar.

Fredag, 18 mars - 14:00

Mässbiljett Fredag 17.00

Inträde till mässan mellan 17.00 - 19.00 på fredagen den 18 mars 2022.

Fredag, 18 mars - 17:00

Aldrig mer fel vin!

Vad är betyder egentligen druvsort, producent och område när det kommer till hur vinet faktiskt smakar? På den här vinprovningen guidar vi er igenom vindjungeln och ger er praktiska nycklar till hur man avkodar en vinetikett för att bättre förstå vilket vin man köper.

Fredag, 18 mars - 20:00

Mässbiljett Lördag 15.00

Inträde till mässan mellan 15.00 - 17.00 på lördagen den 19 mars 2022.

Lördag, 19 mars - 15:00

Mässbiljett Lördag 17.00

Inträde till mässan mellan 17.00 - 19.00 på lördagen den 19 mars 2022.

Lördag, 19 mars - 17:00

Masterclass - Alessandro Masnaghetti

Mr Map Man, Alessandro Masnaghetti, är för första gången i Sverige för att dela med sig av sin detaljerade kunskap om hur Chianti Classicos geografi påverkar vinodlingen i områdets olika byar.

Lördag, 19 mars - 17:00

Att lagra vin med bubblor

Vad händer med smaken och bubblorna då mousserande viner lagras? Hur ska de förvaras för att hålla och hur vet man när det är dags att öppna flaskan? Det och mycket mer får ni lära er på den här provningen.

Fredag, 25 mars - 20:00

Vitt och krispigt stöveln runt

Många tänker på rött vin när Italien kommer på tal, men i hela landet, från alperna i norr till vulkanerna i söder, finns även riktigt bra vita viner. Den här provningen tar er på en resa i det stövelformade landet genom vita viner av olika karaktär och stil.

Fredag, 08 april - 20:00

Trender i vinvärlden

Den här vinprovningen visar på några av de utmaningar som världens vinbönder står inför just nu, samt hur de valt att tackla dem. Ögonöppnande och högaktuellt.

Fredag, 29 april - 20:00

Bubbles & Champagne

Champagne, Prosecco, Cava, Metodo Classico – kom och prova vin med bubblor i alla dess former och lär mer om vad som skiljer dem åt. Vi pratar om vart druvorna odlas, vilka sorter som lämpar sig bäst samt olika metoder som vinmakaren kan använda för att skapa bubblor i vin.

Fredag, 20 maj - 20:00

Winemaker for a Year

Följ resan från druva till hantverksvin under hela framställningen på ett drygt år. Anslut i september, vid skörden 2021, eller när du vill under året. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras det hem till er att njuta av.

Guidad tur i vineriet

Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka