Djupdykningar i vin på
The Winery Hotel

En djupdykning i vin på The Winery Hotel passar alltifrån amatören till den mer kunnige. Kanske har du vin som hobby och vill lära dig mer för att kunna njuta till fullo din passion. Vin är inte ett lätt ämne men vi gör vårt bästa för att göra det begripligt och spännande för både nybörjaren och dig med förkunskaper.

The Winery Hotel är den ultimata platsen för att ta till sig kunskap om vin. Här tillverkas vin på plats i hotellets fullt utrustade vineri. Bland ståltankar och ekfat får ni uppleva hantverket bakom en flaska vin på nära håll. Dessutom jobbas här med vin dagligen, från vintillverkningen i vineriet till vin och mat i kombination i restaurangerna samt vinprovningar och vinservering i vinbaren. Vinkunskapen finns överallt i huset.

Till hotellet tillhör även vingården Terreno i Toscana där familjen Ruhne gjort vin i trettio år. Med den kunskapen som bas har vi tagit fram djupdykningar av hög kvalitet.

En bonus är att hotellets vinkällare är fylld till bredden med viner från världens alla hörn, tillverkade av olika druvsorter, med skiftande vinmakarmetoder och lagringstid. Här finns alltifrån äldre dyrgripar till speciella nyskapande viner av mindre kända vinmakare. Ett paradis för alla med ett vinintresse.

Vi har öppna djupdykningar perfekta för er som är en/ två personer eller en mindre grupp. Dessutom skräddarsyr vi tillfällen för privata grupper och er som jobbar i branschen.

Kunskap om vin är njutningsfullt och hos oss får du en upplevelse utöver det vanliga!

Våra föreläsare

Våra föreläsare är kunniga, engagerade och spännande att lyssna till. Med flerårig erfarenhet av att arbeta med vin, gedigna studier och kontinuerlig vidareutbildning finns här Stockholms kanske mest inspirerande sommelierer.

Frågor & svar

Vilka passar djupdykningarna för?

De olika djupdykningarna i vin passar både dig som nybörjare utan förkunskaper och dig som har redan har vissa vinkunskaper men vill lära dig mer.

Vad kostar de?

De har olika pris beroende på upplägg. Klicka på de olika tillfällena ovan för att se exakt pris på just den kursen.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig enkelt online direkt på den djupdykning du är intresserad av. Du fyller själv i hur många personer ni är.

Hur betalar jag?

Du betalar enkelt och säkert med kort direkt vid anmälan online.

Hur länge pågår de?

De pågår olika länge beroende på kursdagens upplägg, vanligast är en heldag. Klicka på respektive tillfälle ovan för att se vad som gäller för just det datumet.

Ingår mat på kursdagen?

Ja, det ingår en välsmakande och vinvänlig lunch samt kaffe/te.

Finns det speciella djupdykningar för mig som jobbar i branschen?

Ja, vi skräddarsyr tillfällen speciellt anpassade för dig som redan jobbar med vin. Då ligger fokus på den kunskap som är viktigast för er. Kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se för mer information.

Fler event på The Winery Hotel

Torsdagar med Terreno - Årets rosé

I april sker ett riktigt vårtecken – vi släpper vårt rosévin gjort på sangiovese. Det betyder att sommaren är på ingång med ljumma kvällar och långa middagar utomhus. Välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar vårt rosévin och andra utvalda viner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.

Torsdag, 22 april - 18:00

Bubbel & Champagne 23/4

Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering- att öppna flaskan med en sabel.

Fredag, 23 april - 19:00

Välkommen till vinets värld 24/4

Välkommen till en heldagskurs i vin! Under vår dag tillsammans berättar vi hur det går till när man gör ett hantverksmässigt vin, från fält till flaska. Precis som vi gör på vår vingård Terreno i Toscana.

Lördag, 24 april - 11:00

Quiz - rosévin och musik

Sätt era kunskaper på prov och lär mer under ett quiz om rosévin som varvas med frågor om musik. I biljettpriset ingår även ett glas av årets rosévin Terreno Rosato.

Fredag, 07 maj - 19:00

Djupdykning i rosévin

Det här är en masterclass för er som vill fördjupa era kunskaper i rosévin med fokus på hantverket bakom flaskan. Vi berättar bland annat om vinmakeriets betydelse för det färdiga vinet och hur olika druvsorter och växtplatser påverkar slutresultatet. Dessutom tar vi en titt på rosévinets historia och nutida trender.

Lördag, 08 maj - 13:00

Quiz - rosévin och musik

Sätt era kunskaper på prov och lär mer under ett quiz om rosévin som varvas med frågor om musik. I biljettpriset ingår även ett glas av årets rosévin Terreno Rosato.

Lördag, 08 maj - 19:00

Winemaker for a day

Lär dig hur ett vin blir till från druva till flaska under en eftermiddag i vårt vineri. Workshopen avslutas med att du blandar ditt alldeles egna vin.

Söndag, 09 maj - 13:00

Torsdagar med Terreno - Sommarviner

I juni börjar klasarna så sakteliga växa till sig även om druvorna ännu inte ändrat färg. Att arbeta hantverksmässigt är en spännande utmaning som vi gärna berättar mer om. Välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar Terrenos sommarviner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.

Torsdag, 10 juni - 18:00

Digital vinprovning

Prova vin, tryggt och säkert i ditt eget hem. Vi skapar provningar utefter era behov och använder både Zoom och Teams.

Winemaker for a Year

Följ framställningen av ett vin, på mycket nära håll – från druva till flaska under hela framställningsperioden. Anslut när du vill under året. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras det hem till er att njuta av.

Guidad tur i vineriet

Varje måndag - fredag kl 18.00, lördagar kl 17.00, kan du gå en guidad tur i vineriet. Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka