Djupdykningar i vin på
The Winery Hotel

En djupdykning i vin på The Winery Hotel passar alltifrån amatören till den mer kunnige. Kanske har du vin som hobby och vill lära dig mer för att kunna njuta till fullo din passion. Vin är inte ett lätt ämne men vi gör vårt bästa för att göra det begripligt och spännande för både nybörjaren och dig med förkunskaper.

The Winery Hotel är den ultimata platsen för att ta till sig kunskap om vin. Här tillverkas vin på plats i hotellets fullt utrustade vineri. Bland ståltankar och ekfat får ni uppleva hantverket bakom en flaska vin på nära håll. Dessutom jobbas här med vin dagligen, från vintillverkningen i vineriet till vin och mat i kombination i restaurangerna samt vinprovningar och vinservering i vinbaren. Vinkunskapen finns överallt i huset.

Till hotellet tillhör även vingården Terreno i Toscana där familjen Ruhne gjort vin i trettio år. Med den kunskapen som bas har vi tagit fram djupdykningar av hög kvalitet.

En bonus är att hotellets vinkällare är fylld till bredden med viner från världens alla hörn, tillverkade av olika druvsorter, med skiftande vinmakarmetoder och lagringstid. Här finns alltifrån äldre dyrgripar till speciella nyskapande viner av mindre kända vinmakare. Ett paradis för alla med ett vinintresse.

Vi har öppna djupdykningar perfekta för er som är en/ två personer eller en mindre grupp. Dessutom skräddarsyr vi tillfällen för privata grupper och er som jobbar i branschen.

Kunskap om vin är njutningsfullt och hos oss får du en upplevelse utöver det vanliga!

Våra föreläsare

Våra föreläsare är kunniga, engagerade och spännande att lyssna till. Med flerårig erfarenhet av att arbeta med vin, gedigna studier och kontinuerlig vidareutbildning finns här Stockholms kanske mest inspirerande sommelierer.

Frågor & svar

Vilka passar djupdykningarna för?

De olika djupdykningarna i vin passar både dig som nybörjare utan förkunskaper och dig som har redan har vissa vinkunskaper men vill lära dig mer.

Vad kostar de?

De har olika pris beroende på upplägg. Klicka på de olika tillfällena ovan för att se exakt pris på just den kursen.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig enkelt online direkt på den djupdykning du är intresserad av. Du fyller själv i hur många personer ni är.

Hur betalar jag?

Du betalar enkelt och säkert med kort direkt vid anmälan online.

Hur länge pågår de?

De pågår olika länge beroende på kursdagens upplägg, vanligast är en heldag. Klicka på respektive tillfälle ovan för att se vad som gäller för just det datumet.

Ingår mat på kursdagen?

Ja, det ingår en välsmakande och vinvänlig lunch samt kaffe/te.

Finns det speciella djupdykningar för mig som jobbar i branschen?

Ja, vi skräddarsyr tillfällen speciellt anpassade för dig som redan jobbar med vin. Då ligger fokus på den kunskap som är viktigast för er. Kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se för mer information.

Fler event på The Winery Hotel

Torsdagar med Terreno – Chianti Classico

Välkomna på en middagsprovning som tillägnas vindistriktet Chianti Classico - ett av Italiens bästa och just nu mest spännande kvalitetsdistrikt för vinframställning. Dessutom provsmakas gårdens nyaste tillskott i vinportföljen - Terreno Chianti Classico Riserva Sillano. Efter provningen finns möjlighet att beställa Terrenos viner direkt från vingården.

Torsdag, 04 februari - 18:00

Winemaker for a day

Lär dig hur ett vin blir till från druva till flaska under en eftermiddag i vårt vineri. Workshopen avslutas med att du blandar ditt alldeles egna vin.

Söndag, 07 februari - 13:00

Bubbels & Champagne

Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering lagom till nyår!

Fredag, 12 februari - 18:30

Bubbel i fyra tappningar

Bubblor i glaset, fest i sinnet. Lär mer om skillnaden mellan all världens bubbelvin genom att dofta och smaka på det samtidigt som ni lär er mer om både vinmakeri och historia.

Lördag, 13 februari - 13:00

Quiz om vin, mat & kärlek

Sätt era kunskaper på prov med ett quiz om tre av livets mest njutningsfulla ting - vin, mat och kärlek. Ett glas vin och en bit ost ingår.

Söndag, 14 februari - 14:00

Torsdagar med Terreno - Chianti Classico

Välkomna på en middagsprovning som tillägnas vindistriktet Chianti Classico - ett av Italiens bästa och just nu mest spännande kvalitetsdistrikt för vinframställning. Efter provningen finns möjlighet att beställa Terrenos viner direkt från vingården.

Torsdag, 25 februari - 18:00

Heta möten – Vin och kryddstark mat

Älskar du kryddstark mat med har svårt att veta vilket vin du ska servera till? Då är det här provningen för dig.

Fredag, 12 mars - 18:00

Välkommen till vinets värld

Välkommen till en heldagskurs i vin! Det här är en introduktion till hantverket vinmakeri men vi öppnar även dörren till vinprovarkonsten. Efter avslutad utbildning tilldelas alla elever ett diplom.

Söndag, 21 mars - 11:00

Digital vinprovning

Prova vin, tryggt och säkert i ditt eget hem. Vi skapar provningar utefter era behov och använder både Zoom och Teams.

Winemaker for a Year

Följ framställningen av ett vin, på mycket nära håll – från druva till flaska under hela framställningsperioden. Anslut när du vill under året. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras det hem till er att njuta av.

Guidad tur i vineriet

Varje måndag - fredag kl 18.00, lördagar kl 17.00, kan du gå en guidad tur i vineriet. Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka