Smaka vårt vin

Bakom våra ekologiska viner ligger mycket omsorg för både natur och människa. För oss är vinmakandet ett hantverk som vi ägnat mycket tid åt att lära oss och det hoppas vi ska märkas i varenda flaska.

Vi lägger stor vikt vid vår Chianti Classico, som har fått mycket beröm i såväl press som av våra kunder. Dessa Sangiovese-baserade viner har odlats i området i hundratals år och var på modet redan under 1500-talet. Vår Chianti Classico-serie innehåller både vin som med sitt fragila uttryck tydligt avspeglar Toscanas terroir och kraftigare viner som gärna ackompanjeras av en traditionell toskansk måltid.

Parallellt arbetar vi hängivet med att ständigt utveckla nya viner, bland annat av druvor som inte är typiska för Toscana. Genom att frångå traditionella druvor och metoder kan vi skapa viner med helt egna karaktärer. Ett exempel är Terreno Momento Massimo IGT, vår supertoskanare.

Sedan 30 år gör vi ett av de bäst säljande toskanska vinerna på Systembolaget. Terreno Chianti Classico DOCG finns i Systembolagets fasta sortiment, de övriga vinerna i beställningssortimentet. För alla våra viner se vår hemsida. Om inte din närmaste butik har vinerna hemma, kan du beställa dem.


Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka