Blogg

Amanda går från Volt till vingård

”Jag ser framför mig en gårdsrestaurang med rak och ärlig mat på fina råvaror serverad med gott vin i en fantastisk miljö.”

Amanda Lydahl är en 21-årig gotländsk kock som redan hunnit med flertalet prestigefulla uppdrag och dessutom vunnit pris för sin mat. Nu går hon från sitt senaste jobb på Restaurang Volt i Stockholm till att öppna restaurang på vingården Terreno i Toscana. 

I maj i år öppnar Terreno en ny restaurang på vingården. Då är det Francesco Galli, Fabian Olli Johansson och Amanda Lydahl som står vid grytorna. Vi fick oss en pratstund med Amanda inför den stundande nyöppningen. 

Du ska vara med och starta upp en restaurang på vingården Terreno i sommar. Vad är dina tankar kring det?

Det är en ära att få ta på sig en sådan utmaning. Jag tycker att det ska bli väldigt kul att få jobba sida vid sida med både Fabian och Francesco samt resten av gänget på Terreno. Sen kommer det att bli helt underbart att få befinna sig i en sådan vacker miljö och att jobba med dagsfärska grönsaker från gården. 

Vilken typ av restaurang ser du framför dig?

En gårdsrestaurang dit man går för att ta det lugnt, koppla av och njuta av allt Terreno har att erbjuda, rak och ärlig mat på fina råvaror och gott vin, samt en fantastisk miljö. 

Vilka är utmaningarna?

Språket kanske, haha! 

Vad tror du kommer att vara roligast?

Det ska bli väldigt roligt att få lära sig mer av det italienska köket och verkligen få grotta ner sig. Det ska också bli kul och se vad jag, Fabian och Francesco kan skapa tillsammans. 

Hur skulle du beskriva dig själv som kock?

Jag skulle säga att jag är nyfiken och glad i nya utmaningar. 

Vad inspirerar dig?

Ambitiösa människor, det kan vara allt från producenter av råvaror till kockar, servitörer, sommelierer och andra som gör något de brinner för, det tycker jag är inspirerande. 

Vem ser du upp till?

Jag ser upp till många människor men har framförallt tyckt att det varit lärorikt att få jobba med Fredrik på Volt. Jag ser upp till min pojkvän Fabian och även Luqaz som driver restaurang ROT i Norrlanda på Gotland. 

Har du några mål i sikte?

Jag vill fortsätta att utvecklas och ha kul när jag lagar mat. Jag har en dröm om en egen krog hemma på Gotland i framtiden. 

Vi på Terreno är alla otroligt glada att Amanda kommer till oss. Hon kompletterar kock-teamet med kunskap, kreativitet och nyfikenhet. Vi är övertygade om att Amanda, Fabian och Francesco kommer att vara ett vinnande team på vingårdsrestaurangen i sommar. 

Om Amanda Lydahl:  

Ålder: 21 år
Från: Visby, Gotland
Studier: Wisbygymnasiets restaurang och livsmedelslinje
Arbetslivserfarenhet: Amarillo Visby, Lilla Bjers Gårdskrog, Svartsö krog, ROT och Volt. 
Meriter: Vann årets kockelev samt gymnasie-SM 2017


Praktisk information om restaurangen:

Öppettider

Öppet 1 maj - 31 oktober 2019
Lunch 12.30 - 14.30
Middag 19.00 - 23.00 
Stängt söndagar & måndagar

Boka bord

Boka bord i förväg via antingen telefon eller e-post. Gäller er bokning samma dag – vänligen ring.

Telefon

 +39 335 153 63 35

E-post

Skicka till table@terreno.se och ange namn, antal personer och datum för önskat besök så kontaktas ni.

Hitta till restaurangen

Behöver ni hjälp att hitta till restaurangen? Här finns en vägbeskrivning.


Foto: Anna Björkegren

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 17 april, 2019
Uppdaterad: 30 april, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu