Julen vid stenbordet
i Toscana

en julmiddag inspirerad av det toskanska köket
Med distans och bordservering på plats eller för avhämtning

Julen i Toscana handlar om vinet, maten, familjen och gemenskapen. Bordet dukas upp med allt det godaste som finns att erbjuda – alltid med vinet i centrum.

I år kan ni uppleva julen så som i Toscana, här hos oss på The Winery Hotel.

NB: Servering sker vid borden som alla är väl separerade från varandra och platserna är begränsade. Vi följer rådande restriktioner för att ni tryggt och säkert ska kunna njuta av en härlig måltid tillsammans. Läs mer om hur vi arbetar förebyggande mot spridningen av Corona här.

Reservera er plats

Julmiddagen kan avnjutas fredagar och lördagar under perioden 1 - 22 december 2020.

Mat 695 kronor (exklusive dryck)
Vin
Välj ett färdigkomponerat paket med särskilt utvalda viner till varje rätt eller beställ den dryck du önskar. Vi hjälper dig gärna med valet. Beställning tas på plats.

Boka nu

Ta med middagen hem

Sexrättersmenyn finns även för avhämtning för den som hellre vill avnjuta den hemma. Maten är färdig att servera efter några enkla, avslutande moment hemma i ditt kök. Beskrivning och meny ingår. Beställ er kasse, senast två dagar innan, för avhämtning fredag eller lördag. Skicka oss ett mail med din beställning till emma.kjaernes@thewineryhotel.se

Se meny

Det italienska julbordet

Det finns inget traditionellt italienskt julbord utan det ser olika ut hos alla familjer. Många väljer att servera havets läckerheter och säsongens grönsaker. Andra väljer en mer klassisk meny bestående lokala charkuterier och ost följt av en fiskrätt serverad med någon form av baljväxter. Allt tillagat med generösa mängder av årets olivolja. Vinet som serveras till kommer nästan alltid från närliggande vindistrikt, gärna från grannen – ju närmre desto bättre.

Julen i Toscana

Det toskanska köket kännetecknas av finstämda smaker. Fokus ligger på genuina råvaror av hög kvalitet och rätter sprungna ur bondetraditionen. Från olika typer av kött, gärna vilt, såsom långkokt vildsvin och mustiga hjortgrytor i inlandet till en stor variation av bläckfisk, havskräftor och torsk längs kusten. I glaset regerar druvsorten sangiovese i olika tappningar. Har man tur hälls ett riktigt gott vin från ett kvalitetsdistrikt såsom Chianti Classico.

Ett gammalt toskanskt ordspråk beskriver den traditionella julmåltiden som “La cena delle sette cene”. En middag så stor att den kan liknas vid sju middagar sammanslagna till en. Siffran sju ansågs magisk och mystisk vilket gav en extra dimension till julmiddagen bestående av just sju rätter, den ena rikare och lyxigare än den andra.

Stenbordet på Terreno

Familjen Ruhne flyttade till vingården Terreno i slutet av 80-talet och har sedan dess firat många toskanska jular tillsammans. Hela familjen, nu även med barnbarn och nytillkomna familjemedlemmar, samlas varje år kring det vackra stenbordet framför villan för en traditionsenlig julmåltid. I glasen hälls det finaste Chianti Classico-vinet från egen gård.

Jul på The Winery Hotel

Julen på The Winery Hotel formas och inspireras av de här traditionerna. Familjen, gemenskapen, den goda maten och vinet i centrum. Välkomna att uppleva julen i Toscana tillsammans med oss!

Datum

Julen vid stenbordet i Toscana serveras fredagar och lördagar mellan 1 - 22 december 2020.

Pris

Priset för maten exklusive dryck är 695 kronor per person. Dryck beställs på plats.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka