Blogg

5 julklappstips till vinälskaren

Att köpa julklapp till någon som älskar vin kan verka lätt men är i själva verket svårt. Vilket vin, vilka glas och vilken typ av vinöppnare är det som gäller? Vi har listat fem julklappar som vinälskaren garanterat kommer att uppskatta.

1. Fina vinglas

Ett bra vinglas får vinet att smaka bättre. Det finns flera glastillverkare som specialiserat sig på kvalitetsglas för vin. Vinälskare tenderar att konsumera många glas varje år så det här är en garanterad fullträff.

2. En professionell vinöppnare

Komplicerade stor monsteröppnare i all ära men din vinälskande vän uppskattar en enkel variant. En sådan som sommelierer föredrar. Liten, smidig och lätt att använda (när man lärt sig hur).

3. En unik flaska vin

Vinälskare är ständigt på jakt efter viner från annorlunda vinländer, tillverkade på ovanliga druvsorter eller med konstiga vinmakartekniker. Dessa viner behöver inte vara dyra men kan vara lite kluriga att hitta. Ju mer udda desto bättre.

4. En nördig vinbok

Att lära sig om vin är en ständigt pågående process och vinälskare törstar inte bara efter vin utan också efter kunskap. Leta upp en bok som går djupt in i det lilla, ju nördigare desto bättre.

5. En fördjupande vinprovning

Imponera genom att boka in en proffsig föreläsning, provning eller vinmakarmiddag som fokuserar på ett specifikt vinområde eller druvsort. Bästa sättet att lära om vin är trots allt alltid att prova det.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 16 december, 2019
Uppdaterad: 16 december, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka