Julen vid stenbordet
i Toscana

- ett julbord inspirerat av det italienska köket

Julen i Toscana handlar om vinet, maten, familjen och gemenskapen. Bordet dukas upp med allt det godaste som finns att erbjuda – alltid med vinet i centrum. Välkomna på ett julbord såsom på vår vingård Terreno i Toscana.

Med rötter i den toskanska kalkrika jorden, inspireras julbordet på The Winery Hotel av julen på vår vingård Terreno i Toscana.

Klassiska och genuina toskanska rätter, tillagade av de bästa råvarorna, möts upp av den skandinaviska elegans som kommit att känneteckna vår kockars hantverk i köket. I glasen hälls högkvalitativa Chianti Classico-viner från gården i perfekt balans med smakerna på tallriken.

Ta med er vänner, kollegor och familj, slå er ned kring stenbordet och låt oss fira en toscansk jul tillsammans.

Hjärtligt välkomna!

Reservera er plats

Julbordet kan avnjutas måndag - lördag under perioden 27 november - 23 december 2023.

Mat 695 kronor (exklusive dryck).
Vin
Välj ett färdigkomponerat paket med särskilt utvalda viner till varje rätt eller beställ den dryck du önskar. Vi hjälper dig gärna med valet. Beställning tas på plats.

Boka nu

Det italienska julbordet

Det finns inget traditionellt italienskt julbord utan det ser olika ut hos alla familjer. Många väljer att servera havets läckerheter och säsongens grönsaker. Andra väljer en mer klassisk meny bestående lokala charkuterier och ost följt av en fiskrätt serverad med någon form av baljväxter. Allt tillagat med generösa mängder av årets olivolja. Vinet som serveras till kommer nästan alltid från närliggande vindistrikt, gärna från grannen – ju närmre desto bättre.

Julen i Toscana

Det toskanska köket kännetecknas av finstämda smaker. Fokus ligger på genuina råvaror av hög kvalitet och rätter sprungna ur bondetraditionen. Från olika typer av kött, gärna vilt, såsom långkokt vildsvin och mustiga hjortgrytor i inlandet till en stor variation av bläckfisk, havskräftor och torsk längs kusten. I glaset regerar druvsorten sangiovese i olika tappningar. Har man tur hälls ett riktigt gott vin från ett kvalitetsdistrikt såsom Chianti Classico.

Ett gammalt toskanskt ordspråk beskriver den traditionella julmåltiden som “La cena delle sette cene”. En middag så stor att den kan liknas vid sju middagar sammanslagna till en. Siffran sju ansågs magisk och mystisk vilket gav en extra dimension till julmiddagen bestående av just sju rätter, den ena rikare och lyxigare än den andra.

Stenbordet på Terreno

Familjen Ruhne flyttade till vingården Terreno i slutet av 80-talet och har sedan dess firat många toskanska jular tillsammans. Hela familjen, nu även med barnbarn och nytillkomna familjemedlemmar, samlas varje år kring det vackra stenbordet framför villan för en traditionsenlig julmåltid. I glasen hälls det finaste Chianti Classico-vinet från egen gård.

Jul på The Winery Hotel

Julen på The Winery Hotel formas och inspireras av de här traditionerna. Familjen, gemenskapen, den goda maten och vinet i centrum. Välkomna att uppleva julen i Toscana tillsammans med oss!

Datum

Julen vid stenbordet i Toscana serveras måndag - lördag mellan 27 november - 23 december 2023.

Pris

Priset för maten exklusive dryck är 695 kronor per person. Dryck beställs på plats.
Barn: Gratis för barn upp till 5 år. Barn 6-12 år: 195 kr.

Företagsbokning?

Välkommen att kontakta oss via reservations@thewineryhotel.se

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka