Nyheter

Vinprovningar varje dag i sommar

– lär dig sabrera, djupdyk i rosé och upplev vinmakeri på nära håll

Det står kreativa och lustfyllda vinprovningar på schemat för alla som väljer att besöka The Winery Hotel i sommar. Veckans dagar har olika teman såsom till exempel rosé, pizza och bubbel. Vinprovningarna kan bokas både av hotellets boende gäster och externa besökare.


På The Winery Hotel har varje dag har ett särskilt vinfokus i sommar. Vad sägs till exempel om att öppna champagne med en sabel, att djupdyka i rosévin eller att uppleva en unik vinmakarprovning i hotellets eget vineri?

Sommarprogrammet kör igång den 18 juni och håller på hela sommaren fram till den 15 augusti.

För alla gäster som bokat paketet Summer for Winelovers ingår dagens vinprovning. Övriga gäster och externa besökare kan lätt boka sin plats via hotellets hemsida.

SOMMARPROGRAM

Måndag Bubbel & Sabrering

Lär dig att öppna champagneflaskan som en rysk kosack – med en sabel! Övningen avslutas med en provning av mousserande vin i olika stilar. Ca. 60 minuter.

Tisdag Vin & Ost

Fyll dina sinnen med goda viner och ostar och få smarta och lärorika tips kring konsten att kombinera dem. Vin- och ostprovning, perfekt som aperitivo innan middagen. Ca. 60 minuter.

Onsdag Vin & Pizza

Grazie Italia! För pizza och vin, två av livets höjdpunkter. Särskilt när de matchas enligt konstens alla regler. Vin- och pizzaprovning, perfekt som aperitivo innan middagen. Ca. 60 minuter.

Torsdag All Day Rosé

Gott, kallt, krispigt och rosa. Rosé är det och mycket mer. Kom och djupdyk med oss! Provning av rosévin i olika stilar. Ca. 45 minuter.

Fredag & Lördag Vinmakare för en dag

Följ med in i vineriet bland fat och cisterner för en unik vinmakarprovning från både ek- och keramikfat. Provning av vin som legat på olika typer av fat samt en guidad tur i vineriet. Ca. 60-75 minuter.

Vinprovningarna pågår mellan klockan 15.00-16.00 varje dag under perioden 18 juni - 15 augusti 2021. Alla som vill kan delta och i paketet Summer for Winelovers ingår dagens vinaktivitet.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 26 maj, 2021
Uppdaterad: 14 juli, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka