Nyheter

The Winery Hotel livesänder vinprovningar

”Vi saknar våra gäster och kontakten med människor”

Under fredagar framöver kan du vara med och prova vin tillsammans med andra vinälskare utan att lämna hemmet. Provningarna sänds nämligen live från The Winery Hotel, är helt kostnadsfria och öppna för alla.

I tider av social distansering, karantän och begränsade möjligheter till umgänge behöver vi alla tänka om. För aktivera oss på olika sätt behöver vi, nu kanske mer än någonsin.

– Vi saknar våra gäster och vill fortsätta att ha en kommunikation med dem. Vi vill fortsätta att ha kul tillsammans och kan vi inte göra det på plats så behöver vi hitta nya sätt, berättar Camilla Forslund från The Winery Hotel som, tillsammans med Spartacus Ruhne, nu i fredags sände sin första vinprovning live från hotellet.

Provningarna är öppna för alla och helt kostnadsfria. För att medverka räcker det att köpa hem vinerna enligt beskrivningen och vara redo när sändningen startar.

– Vi ser så mycket fram emot det här och hoppas att det ska bli en succé så att vi kan göra det flera gånger även framöver.

The Winery Hotel har öppet som vanligt för övernattning, lunch, middag och vinprovningar. Läs mer om hur hotellet anpassat sig för att följa de rådande restriktionerna.

Se provningarna på Facebook

Eventen är helt kostnadsfria! Du behöver inte boka något utan gå in på Facebook och välj att få en påminnelse när sändningen startar.

Gå till Facebook

Fler kommande event

Chianti Classico möter Etna

Upptäck två av Italiens mest spännande områden just nu, Chianti Classico i Toscana och vulkanen Etna på Sicilien. Druvsorterna Sangiovese och Nerello mascalese är svaga till färgen, något som tidigare förknippades med svag karaktär. Men det är tvärtom. Välkommen på en provning ledd av vinproducenten Sofia Ruhne och vinjournalisten Åsa Johansson.

Tisdag, 18 augusti - 18:30

Tre toscanska klassiker 

Lär dig mer om de tre världsberömda områden i Toscana: Chianti Classico, Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano. Följ med på en resa genom dessa otroligt vackra vinregioner där druvan sangiovese är kung. Välkommen på en provning ledd av vinproducenten Sofia Ruhne och vinjournalisten Åsa Johansson.

Onsdag, 19 augusti - 18:30

Guidad tur i vineriet

Varje måndag - fredag kl 18.00, lördagar kl 17.00, kan du gå en guidad tur i vineriet. Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 7 april, 2020
Uppdaterad: 11 april, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka