Skörden 2021
17-18 September

– följ vinframställning på nära håll

Skörden 2021 närmar sig! Helgen 17-18 september är det dags. Druvor från vår vingård Terreno anländer hit och dagarna fylls av skördeaktiviteter.

Vin är konst och att göra vin ett hantverk. Varje år plockar vi druvor i Toscana som, direkt efter skörd, transporteras hit för vidare förädling. Druvorna sorteras, pressas och pumpas in i tankarna i vineriet i lobbyn – allt under en dag. Skördedagen är den bästa dagen på året på vingården The Winery Hotel.

I år sammanfaller skörden med helgen 17-18 september. Kom och ta del av flertalet skördeaktiviteter såsom skördevisning i vineriet, ekfatsprovning eller vinprovningen Wine Evolution som ger en inblick i förvandlingen från druva till färdigt vin. Till provningarna.

Besök oss under skörden och få en helhetsupplevelse. Paketet Wine, Dine, Sleep innefattar allt – boende, skördeprovningar och middag. Paketet Taste of Terreno inkluderar boende och middag.

För er vinentusiaster som aldrig kan få nog påbörjas 2021-års upplaga av helårsprogrammet Winemaker for a Year. En djupdykning i konsten att göra vin. Obs! endast ett fåtal platser varje år.

Vi ser fram emot ännu en skörd och ett år fyllt av njutningsfull vinkultur!

Har du frågor om skörden? Kontakta gärna Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Att arbeta med levande ting

När druvorna är klara för skörd kan vi enbart sia om. Därför förbehåller vi oss rätten att ändra datumet för ankomsten om väder och vind gör så att de mognar senare eller tidigare än beräknat. Tack för er förståelse.

bo på hotellet under skörden

Den bästa upplevelsen får ni med ett paketerbjudande. Wine, Dine, Sleep innefattar boende, skördeprovningar samt en 4-rätters-middag med vinpaket. Taste of Terreno inkluderar boende och middag.

Det går även bra att enbart boka övernattning. Provningar och middag kan läggas till separat.

våra bästa erbjudanden

Program

Fredag & Lördag 17-18 september 2021

  • Wine Evolution
    En pedagogisk provning som tar er från druva till druvmust till fatprov och slutligen det färdiga vinet.
  • Skördevisning i vineriet
    En guidad tur bland tankar och fat, provning av druvor och det egenproducerade vinet.
  • Fatprovning Winemaker's tasting
    Vad betyder ekfatskaraktär i praktiken? Provning av vin som lagrats på olika sorters ek.

Winemaker for a Year 2021

Ta chansen att på nära håll följa vinets resa från druva till flaska. Under över ett år djupdyker ni i vinmakarkonsten med bland annat masterclasses, workshops och provningar. Dessutom får ni tillträde till vårt vineri, för att titta till ert vin, under hela framställningen.

Efter avslutat program får ni vinet, som ni följt så nära under över ett år, levererat till ert hem.

Begränsat antal platser.

Vill du ha våra senaste erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna och bra erbjudanden direkt i din inkorg.

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka