Följ framställningen av ett vin, på mycket nära håll – från druva till flaska. Winemaker for a Year är en djupdykande vinupplevelse som sträcker sig över hela vinframställningen på ett drygt år och ger inblick i och förståelse för hantverket vinmakeri.

När vinet är klart levereras det hem till er att njuta av. Förutom regelbundna aktiviteter såsom fatprovning, blending och kunskap om hur ni njuter av vinet tillsammans med mat får ni tillträde till vårt vineri för att titta till och smaka av vinet under hela framställningen.

Upplevelsen startar vid skörden men möjlighet finns även att hoppa på under årets gång.

Ingår i upplevelsen:

  • Program enligt nedan med provningar och aktiviteter. Antalet beror på när ni väljer att ansluta.
  • Tillträde till vineriet för att komma och titta till och smaka av vårt vin när ni vill under perioden.
  • Vin 12 flaskor (ytterligare flaskor kan beställas separat).

Pris: Beror på när ni väljer att ansluta. Priset gäller för dig +1. Du kan välja att ta med dig samma person eller olika vänner varje gång du besöker oss.

Kontakt:

Är ni sugna på att ansluta eller har frågor om upplevelsen hör av er till Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se.

Program

1. Hotellweekend: Skördedagen

18 September 2020

Druvorna anländer till hotellet och ni är med under ett dygn i skördens tecken. Det här är en introduktionshelg till det kommande årets vinaktiviteter.

  • Skördeprogram inkl. bl.a. druvsortering
  • Övernattning i dubbelrum för 2 personer
  • Middag för 2 personer inklusive vinpaket
  • Frukost för 2 personer

Datum: Fredagen 18 September - Lördagen 19 September
Tid: eftermiddag
Plats: The Winery Hotel

2. Mustprovning

26 September 2020

Vi provar av druvjuicen som nu förvandlats från must till vin i vineriets ståltankar. Ni får lära er om en avgörande del i vinets framställning, nämligen jäsningen. Den innefattar även det som på vinspråk kallas macerering då druvans skal är i kontakt med musten och vinet får sin färg.

Datum: Lördagen 26 September
Tid: 13.00 - 16.00
Plats: The Winery Hotel

3. Masterclass: Lagring

November 2020

Vad händer med vinet när det lagras och hur påverkas det av lagring i olika typer av kärl? Vi går igenom vad som händer med vinet under lagring, varför det lagras och vilka val vinmakaren har för att påverka vinets slutliga karaktär. Provningen innefattar vin som lagrats på ekfat, ståltank och cement.

Datum: Kommer snart
Tid: 13.00 - 16.00
Plats: The Winery Hotel

4. Fatprovning

Februari 2021

Nu har vårt vin lagrats på fat under en tid och vi tar en titt på hur det utvecklats. I fatrummet finns fat av olika ursprung, storlek och ålder vilka alla är faktorer som påverkar vinet. Genom att prova av ett antal olika fat i vineriet får vi en uppfattning om hur lagringen hittills förändrat vinets karaktär.

Datum: Kommer snart
Tid: 13.00 - 16.00
Plats: The Winery Hotel

5. Workshop: Blending

Höst 2021

Blending är den del i vinmakeriet då vinet i alla de olika faten smakas av och blendas med varandra. Vinmakaren bestämmer nu vilka fat som ska användas och i vilken kvantitet. Det är nu tydligare än någonsin vilket hantverk vinmakeri är. Ni kommer här själva att få prova på att blenda ett vin och känna vilken skillnad era val gör för det slutliga vinet.

Datum: Kommer snart
Tid: 13.00 - 16.00
Plats: The Winery Hotel

6. Buteljering, förslutning och etikettering

Vinter 2021

Vårt vin har nu vilat i tankarna och vin från olika fat integrerats med varandra. Det är dags för buteljering. I vineriet finns en särskild buteljeringsmaskin som fyller på flaskorna sex stycken i taget. Därefter sätts korken i flaskorna en och en med hjälp av en maskin speciellt framtagen för att utföra det. Etiketten ska även den på. Ni får här själva prova på både buteljering, förslutning och etikettering tillsammans med våra vinmakare.

Datum: Kommer snart
Tid: 13.00 - 16.00
Plats: The Winery Hotel

7. Uppföljning: Vin och mat i kombination

Vår 2022

Vårt vin har nu nått era hem och ni har troligtvis öppnat en flaska eller två för att provsmaka. Här ses vi en sista gång för uppföljning genom att tillsammans prova vinet med mat. Vi analyserar dess karaktär och hittar bra matkombinationer som lyfter smakerna.

Datum: Kommer snart
Tid: 13.00 - 16.00
Plats: The Winery Hotel

Tillval:

8. Resa: Skörd på Terreno

Höst 2022

De av er som vill uppleva en skörd i Toscana välkomnas, som särskilt inbjudna gäster, att besöka vår vingård Terreno i Toscana under skörden. En resa som enbart kan bokas via The Winery Hotel i koppling till det här erbjudandet. Plocka druvor i fält och uppleva stämningen på en vingård i skördetid. Möt familjen Ruhne på plats i Toscana och prova gårdens fina viner tillsammans med toscanska delikatesser serverade på vingårdens välrenommerade restaurang.

NB: Det här är ett tillval som bokas och betalas separat.

Avbokningsregler

De planerade träffarna ingår men är inte bindande. Anmälning sker inför varje tillfälle. Om förhinder uppstår vid någon av träffarna sker ingen återbetalning, däremot kan vi, om möjlighet finns, boka in ett annat tillfälle. Detta är dock endast möjligt på de aktiviteter som inte direkt påverkas av vinets specifika stadier.

Frågor?

Alla frågor om paketet tar ni med Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se som även kommer att vara er kontaktperson under hela upplevelsen.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka