Skörden 2020
18-19 September

– Nytt för i år: ekologiska druvor från Terreno och möjlighet att följa hela framställningen på nära håll

Skörden 2020 närmar sig! Helgen 18-19 september är det dags. Ekologiska druvor från vår vingård Terreno anländer hit och dagarna fylls av skördeaktiviteter. Nytt för i år är upplevelsen Winemaker for a Year – ett program som pågår i över ett år och som tar er närmare vinframställningen än någonsin tidigare.

Vin är konst och att göra vin ett hantverk. Varje år plockar vi druvor i Toscana som, direkt efter skörd, transporteras hit för vidare förädling. Druvorna sorteras, pressas och pumpas in i tankarna i vineriet i lobbyn – allt under en dag. Skördedagen är den viktigaste dagen på året på vingården och därmed även här på The Winery Hotel.

I år sammanfaller skörden med helgen 18-19 september. Kom och ta del av flertalet skördeaktiviteter såsom skördevisning i vineriet eller vinprovningen Wine Evolution som ger en inblick i förvandlingen från druva till färdigt vin. För er som vill djupdyka ännu längre anordnas en masterclass med druvan i fokus. Kvällarna avslutas på uppsluppet vis med skördemiddagar i vår italienska trattoria. Se hela programmet och boka här.

Nytt för i år är att ni kan följa vinframställningen på närmare håll än någonsin tidigare. ”Winemaker for a Year” är ett fördjupande program som sträcker sig över ett drygt år och kulminerar i en låda av det egna vinet. Läs mer här.

En annan nyhet är att vi i år, för första gången, plockar druvorna direkt från vår egen vingård Terreno i Toscana.

Vi ser fram emot ännu en skörd och ett år fyllt av njutningsfull vinkultur!

Har du frågor om skörden? Kontakta gärna Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Covid-19: Undrar du något kring hur vi anpassat oss till den rådande läget? Besök sidan där vi samlat de vanligaste frågorna i ämnet.

Winemaker for a Year

Ta chansen att på nära håll följa vinets resa från druva till flaska. Under över ett år djupdyker ni i vinmakarkonsten med bland annat fatprovning, blending, buteljering samt kunskap om hur ni njuter av vinet tillsammans med mat. Dessutom får ni tillträde till vårt vineri för att komma och titta till ert vin under hela framställningen.

När vinet är klart får ni vinet, som ni följt så nära under över ett år, levererat till ert hem.

Begränsat antal platser.

Läs mer och boka

Program

Fredagen 18 september 2020

  • 16.00 Skördevisning i vineriet
    En guidad tur bland tankar och fat, provning av druvor och det egenproducerade vinet.
  • 16.30 Wine Evolution
    En pedagogisk provning som tar er från färsk druva till druvmust till fatprov och slutligen det färdiga vinet.
  • 18.30 Skördemiddag i Terreno Deli
    En skön och uppsluppen middag i vår italienska trattoria.

Lördagen 19 september 2020

  • 14.00 Masterclass "Med druvan i fokus"
    En djupdykning i hur olika druvsorter påverkar det färdiga vinet.
  • 16.00 Skördevisning i vineriet
    En guidad tur bland tankar och fat, provning av druvor och det egenproducerade vinet.
  • 16.30 Wine Evolution
    En pedagogisk provning som tar er från färsk druva till druvmust till fatprov och slutligen det färdiga vinet.
  • 18.30 Skördemiddag i Terreno Deli
    En skön och uppsluppen middag i vår italienska trattoria.

Alla aktiviteter anordnas i enlighet med Folkhälsomyndighetens restriktioner. Små grupper, dukning med distans och noggrann hygien. Läs mer hur vi anpassat oss till det rådande läget här.

Bo på hotellet under skörden

Vi har många fina boendeerbjudanden under skördehelgen. Boka ett upplevelsepaket eller enbart övernattning med frukost. Provningar och aktiviteter kan bokas separat.

Läs mer och boka

Vill du ha våra senaste erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna och bra erbjudanden direkt i din inkorg.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka