Skörden 2019
på The Winery Hotel

Druvor, engagemang och ett mål i sikte – att göra vin. Årets höjdpunkt – skörden – närmar sig. Kom och upplev livet på en vingård i skördetid och lär dig alla steg i hantverket bakom en flaska vin. Bli en vingårdsarbetare för en dag tillsammans med oss!

Att göra vin är ett hantverk och hos oss har du möjlighet att uppleva det på nära håll. Aldrig är vårt hjärta så pulserande som under skörden. Druvor sorteras, rensas, pressas, pumpas och jäser. Vineriet blir levande och, precis som på alla vingårdar så är det här årets stora höjdpunkt.

Datum för skörden

Fredagen den 13 september 2019 kommer druvorna till hotellet och arbetet sätter igång.

(Ni behöver inte oroa er, i Italien är 13 ett lyckonummer.)

Bo hos oss under skörden

Det bästa sättet att uppleva skörden är att bo kvar på hotellet. Med paketet Wine, Dine, Sleep sover ni över, äter en god middag, njuter av en lärorik vinprovning och får en guidad tur i vineriet. Vistelsen avslutas med vår populära frukostbuffé.

Boka paketerbjudandet

Besök skörden utan att bo över

Skörden är öppen även för dig som väljer att inte bo över på hotellet. Titta förbi för en unik heldag med hantverket vinmakeri i fokus. Tips! Passa även på att njuta av lunch eller middag i någon av våra restauranger.

Det här händer på plats

Under dagen finns en rad aktiviteter, alla i skördens tecken. Alltifrån upplevelsen av druvjuice mellan tårna till en pedagogisk provning av vinets olika faser. Öppet för alla och drop-in, inget inträde.

Skördevisning

Varje hel- och halvtimme avgår en visning av vineri och sorteringsområde. Följ med en vingårdsarbetare och lär dig hur ett vin blir till från fält till flaska.

Prova på att sortera druvor - Fullbokat!

Kavla upp ärmarna och bli en vingårdsarbetare på riktigt. Hela dagen pågår sorteringsarbetet och på plats finns alltid någon som förklarar hur det går till. Begränsat antal platser. För att boka, kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Trampa druvor

Prova på att göra vin så som förr i tiden – med fötterna. Känn hur druvjuicen sipprar mellan tårna och njut av att hjälpa till att förvandla dem till druvjuice redo för att bli till vin.

Wine Evolution

Pris: 100 kr, betalas på plats
Det här är en pedagogisk provning som följer resan från färsk druva till färdigt vin. Genom att prova druva, druvmust, fatprov och färdigt vin får du uppleva hantverket på nära håll.

Vinproduktionen på The Winery Hotel

The Winery Hotel är världens mest nordliga urbana vineri. Här tillverkas vin av druvor från Toscana. Produktionen uppgår till ca 10.000 flaskor/år. Winery Red är hotellets röda vin, gjort på druvsorten Sangiovese med en mindre del Cabernet Sauvignon. Black Bottle Rosé tillverkas av samma druvsorter men i en mindre kvantitet och lanseras varje år under våren.

Skörden sker i September och då rullar en långtradare varsamt packad med ca 10 ton druvor in på parkeringen bakom hotellbyggnaden. Under en hel dag tas druvorna omhand. De sorteras, rensas, pressas och pumpas in i vineriets tankar. Det här är en unik möjlighet för hotellgäster och besökare att få uppleva hantverket bakom en flaska vin – på riktigt.

Den svenska familjen Ruhne har framställt vin på vingården Terreno i Chianti Classico i 30 år och säkerställer kvaliteten på både skörd och framställning på The Winery Hotel.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka