Vin- och dessertprovning
Välkommen på en vinprovning där vi djupdyker i det söta! Många av oss förknippar just det söta till goda smaker och välbehag. Söta viner är dock för många en mer komplex och outforskad del av denna vinvärld och något vi sett att våra besökare vill veta mer om.
Processen att framställa vin varierar beroende på vilken typ av vin du önskar att göra. Vissa parametrar går att kontrollera medan andra inte gör det. I den här provningen går vi igenom framställningen av olika dessertvin, vad som kännetecknar ett dessertvin och hur smak och komplexitet skiljer sig från ett torrt vin. Under provningen serveras söta tilltugg signerade våra duktiga konditorer. Vi provar fem dessertviner i olika stilar, utvärderar vilket vin som passar bäst till respektive tilltugg och smak och vad du ska tänka på när du matchar ett sött vin till en dessert. Målet är att du efter provningen ska våga bjuda på ett dessertvin nästa gång du bjuder på middag!
Provningen hålls av vår sommelier Phillippe Björknert.
Inga förkunskaper krävs.
Varmt välkommen!
Datum & tid
Torsdag 5 februari, kl 18:00 - Torsdag 5 februari, kl 19:15
Location
The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, 169 74 Solna
Pris
595 kr
Terms & Conditions
Betalas direkt och avbokas senast 24 timmar innan ankomst.
Vinprovningar & event
- 19 nov. Chianti Classico Masterclass
- 11 dec. Champagneprovning
- 5 feb. Vin- och dessertprovning
- 26 mars Chianti Classico Masterclass

