Nyheter

Terreno öppnar restaurang på vingården

Prisbelönta kockar förädlar gårdens grönsaker

I år är det dags för Terreno att ta vingårdsupplevelsen till ännu en nivå. Med en egen restaurang tas nu det ekologiska hantverket på vinfälten och i vinkällaren in i köket. Vid grytorna står två prisbelönta, unga kockar från Sverige tillsammans med en erfaren kock från Toscana.

En god måltid är ett utmärkt sätt att förhöja smakupplevelsen av ett gott vin. Det menar vingården Terreno i Chianti Classico distriktet i Toscana som nu öppnar en restaurang på gården.

– Att öppna restaurang är ett stort steg för oss men samtidigt helt naturligt. Man kan säga att det noggranna hantverk som har kommit att känneteckna våra viner nu följer oss in i köket, berättar Sofia Ruhne från Terreno.

Ekologiskt odlade råvaror från det egna trädgårdslandet står i fokus och det som inte kan hittas på den egna gården kommer från kringliggande gårdar. Menyn varierar därför beroende på vad jorden har att erbjuda.

– Vi kommer att servera traditionella toskanska rätter i modern skandinavisk tappning. Till vår hjälp i köket har vi ett starkt team av tre kockar, berättar Sofia Ruhne.

Teamet i köket består av Francesco Galli, Amanda Lydal och Fabian Olli Johansson. Tre kockar som tillsammans har både erfarenhet, ungdomlig nyfikenhet och flertalet priser i bagaget.

Francesco har jobbat i den italienska restaurangvärlden i hela sitt liv med början i den egna familjens restaurang strax utanför Florens. Hans kunskap om det toscanska köket är både djup och passionerad. Amanda har flertalet prestigefulla uppdrag bakom sig och kommer senast från Restaurang Volt i Stockholm. Fabian vann nyligen tävlingen Årets unga kock, 2015 segrade han i Årets unga ekokock och på senaste Restauranggalan fick han utmärkelsen Årets framtidslöfte.

– Jag har längtat efter att kunna servera mat som håller samma nivå som våra viner här på vingården och ser verkligen fram emot en härlig säsong tillsammans med våra gäster och alla fantastiskt duktiga människor på gården, säger Sofia Ruhne.

https://terreno.eu/restaurant/

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 17 april, 2019
Uppdaterad: 6 juli, 2023

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka