Nyheter

Dags för skörd på The Winery Hotel

- Upplev en vingård i skördetid

Det närmar sig skörd på The Winery Hotel. Druvor från vingården Terreno anländer till hotellet och dagarna fylls av skördeaktiviteter. Skörden 2021 infaller i år helgen 17-18 september.

Vin är konst och att göra vin ett hantverk. Varje år plockas druvor i Toscana som, direkt efter skörd, transporteras till The Winery Hotel för vidare förädling. Druvorna sorteras, pressas och pumpas in i tankarna i vineriet i lobbyn – allt under en dag.

I år sammanfaller skörden med helgen 17-18 september. Då anordnas flertalet skördeaktiviteter såsom skördevisning i vineriet, ekfatsprovning eller den pedagogiska vinprovningen Wine Evolution som ger en inblick i förvandlingen från druva till färdigt vin. Till provningarna.

För att få en helhetsupplevelse av skörden kan man välja att stanna över natten på hotellet. Paketet Wine, Dine, Sleep innefattar allt – boende, skördeprovningar och middag.

För de vinentusiaster som aldrig kan få nog påbörjas även 2021-års upplaga av helårsprogrammet Winemaker for a Year. En djupdykning i konsten att göra vin som pågår under hela framställningen på ett drygt år.

Läs mer om skörden och allt som händer på The Winery Hotel när druvorna kommer till stan.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 24 augusti, 2021
Uppdaterad: 24 augusti, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka