Vår story

Vinvärlden har kommit till Solna och The Winery Hotel. Med egen vinproduktion i hotellets vineri har vi skapat ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas med vinet i fokus.

KONCEPTET

Som namnet antyder utvecklar The Winery Hotel ett helt eget vin, med specialimporterade kvalitetsdruvor från Toscana. Här kan du följa druvans väg från jord till bord. Vi har skapat en arena för världens vinmakare – en idealisk plats för producenter och importörer att presentera sina utbud.

INDUSTRIELL ELEGANS

Hotellets arkitektur speglar vår passion för vin, där det storskaligt industriella möter det traditionella. De öppna, luftiga interiörerna hämtar sin inspiration från såväl Brooklyns ombyggda fabriker som Toscanas anrika vingårdar och saluhallar som sjuder av liv. I hotellets entré möts gästerna av vineriets ekfat och stålblanka cisterner. Hotellrummens stora fönster och tegelklädda väggar förenas med druvgrön väggfärg och gyllenbruna korkgolv, för en modern men ändå varm och ombonad miljö.

MATEN OCH VINET

Naturligt, närodlat och nytänkande präglar köket som ska ge relief åt vinet. Menyerna präglas av säsong och gästande vinproducenter. Erfarna sommelierer guidar gästerna till såväl nya vinbekantskaper som oväntade, spännande kombinationer av mat och vin.

Kunskap och passion för vin är något som inte bara hotellets egna sommelierer och vinmakare besitter. Som en del i vår strävan att erbjuda bästa möjliga service ser vi till att utbilda hela personalen i vinkunskap. Som vår gäst kan du förvänta dig att även receptionisten vet vad som hänt på vinlistan.

UPPLEVELSEN

Vi på The Winery Hotel tror att vin inte bara förhöjer matupplevelsen, utan också är vägen till ett rikare hotelliv. Med vinet i fokus bjuder vi på en hotellvistelse med mervärde – alltifrån ett ovanligt vin att tipsa vänner och bekanta om, till möjligheten att komponera din egen blend. Ett äventyr i vinets tecken, helt enkelt.

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka