Miljöarbete på The Winery Hotel

The Winery Hotel är miljömärkt med Green Key. Det innebär att du bidrar till att ta ansvar för miljön, eftersom vi följer Green Keys miljökrav. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Här är några exempel på våra miljöinsatser:

  • Vi använder miljöanpassade rengöringsprodukter som är skonsamma både för dig och miljön
  • Vi jobbar kontinuerligt med att minimera vattenförbrukningen, exempelvis genom snålspolande kranar och toaletter, samt vattensnåla disk- och tvättmaskiner.
  • Vi arbetar för att minska energiförbrukningen, exempelvis genom effektiva uppvärmnings-och ventilationssystem samt LED-eller lågenergilampor som ljuskällor.
  • Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner exempelvis papper, plast metall och glas.
  • Vi jobbar efter tydliga miljömål för att ständigt förbättra vårt miljöarbete. Vår personal har kunskap om hur vi kan minska vår miljöbelastning och vi vill även erbjuda dig som gäst information och vägledning om hur du kan minska din miljöpåverkan i samband med din vistelse här.

För att spara tvättmedel, förpackningar, vatten och energi ger vi dig möjligheten att använda din handduk en extra dag. Lägg handduken på golvet om du vill att den ska bytas ut.

Vi vill göra det enkelt för dig att sortera ditt avfall. Lägg papper, tidningar, batterier, burkar och flaskor bredvid papperskorgen, så återvinner vi det åt dig.

Receptionen hjälper dig gärna om du har frågor om vårt miljöarbete eller om hur du kan bidra till arbetet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka