Miljöarbete på The Winery Hotel

Att konsumera med måtta och att att välja hållbart, det är viktigt för oss på The Winery Hotel. Hotellet är miljömärkt med Svanen för att kunna erbjuda hotellupplevelser som är ett bra val för miljön.

The Winery Hotel är miljömärkt med Svanen som är Sveriges enda typ 1 miljömärkning för hotell. Det betyder att allt från städkemikalier till källsortering och energiförbrukning har kontrollerats av Miljömärkning Sverige som ser till att de uppfyller Svanens tuffa krav.

Svanen är en frivillig, positiv märkning. Det betyder att företag själva beslutar om de vill genomgå den tuffa kontrollen som krävs för att få märkningen.

The Winery Hotels VD Claes Anerud berättar mer om hur resonemanget gått kring att välja Svanen som garanti för miljöarbetet.

VARFÖR VÄLJER NI ATT MÄRKA THE WINERY HOTEL MED SVANEN?

Att ta hållbarhets- och miljöfrågor på största allvar innebär en trygghet både för våra gäster och våra anställda. Vårt miljötänk har funnits med oss sedan start och nu med Svanenmärkningen blir det mer tydligt. Så steget togs för att lyfta fram vårt arbete med att erbjuda hotellupplevelser med en så liten miljöpåverkan som möjligt. Även med vårt vin har vi tagit steget att bara vinifiera ekologiskt odlade druvor.

HUR HAR PROCESSEN VARIT? ­

Det har varit nyttigt för oss att gå igenom alla enskilda delar av hotellet för att se vad vi kan optimera och förbättra. Processen har inkluderat många anställda och gjort oss alla mer insatta i vad vi, i alla enskilda avdelningar, kan bidra med för att bli ännu mer hållbara och miljösmarta.

HUR SKA NI NU ANVÄNDA ER AV SVANEN I ER MARKNADSFÖRING I T.EX. UPPHANDLINGAR?

Svanen för oss är inte en märkning vi har i marknadsföringssyfte. Vi ser den mer som en hygienfaktor, ett bevis på ett arbete som för oss är en självklarhet. Men, det är ett fint kvitto på vårt miljöarbete och kommer att finnas som en del i informationen till våra besökare.

Så, välkomna på en njutningsfull och miljösmart hotellupplevelse hos oss!

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka