Festa del
Chianti Classico

29 februari 2020

Kom och möt ett dussintal handplockade vinproducenter från ett av Italiens just nu mest intressanta vindistrikt. Festa del Chianti Classico är en personlig vinmässa som hyllar toskanskt hantverksvin.

Det här är Festa del Chianti Classico

Chianti Classico, beläget mellan Florens och Siena i Toscana, står för kvalitetsvin. Festa del Chianti Classico djupdyker i området genom att bjuda hit ett dussintal hantverksproducenter från området. Besökare ges chansen att möta vinmakarna, prova vin och lära sig mer om vindistriktet.

Det är Sofia Ruhne som tillsammans med vinjournalisten Åsa Johansson ligger bakom initiativet Festa del Chianti Classico. De har valt att enbart bjuda in vingårdar som arbetar på ett hantverksmässigt sätt och med kvalitet högst upp på agendan. Gårdarna är belägna i olika delar av Chianti Classico för att visa på den bredd som finns i området.

Mässan anordnas på The Winery Hotel i Stockholm och pågår under hela dagen. På eftermiddagen håller Åsa och Sofia en Masterclass som i år har frukten –druvsorterna – som huvudperson. En vinprovning som går in på djupet i vad ett vin från området i själva verket består av och hur andra druvsorter i kombination med Sangiovese påverkar det slutliga resultatet. På kvällen serveras en toscansk middag där vinmakarna själva sitter med och serverar sina viner till maten.

Dagen i korthet

11.00 - 13.00Mässan är öppen för bransch
14.00 - 16.00Pass 1 - Gående vinprovning med producenter från Chianti Classico
Läs mer & boka biljetter
15.00 - 17.00Masterclass med Sofia Ruhne och Åsa Johansson ”Med druvan i fokus”
Läs mer & boka biljetter
17.00 - 19.00Pass 2 - Gående vinprovning med producenter från Chianti Classico
20.00Vinmakarmiddag i Winery Kitchen
Läs mer & boka plats


Se efter i din bekräftelse vilket pass du är inbokad på. Om du är osäker eller har frågor kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Besök mässan

Det bästa sättet att uppleva Festa del Chianti Classico är att stanna kvar på hotellet över natten. Du kan även välja att njuta av en härlig toscansk middag efter mässan. Vinmakarna sitter med vid bordet och berättar om sitt hantverk medan ni njuter av mat och vin i perfekt kombination. Om du vill besöka mässan utan att bo över går det även bra att bara köpa inträdesbiljett. Läs nedan för mer information om vad som ingår i de olika alternativen.

Inträdesbiljett: Tillträde till mässan mellan klockan 14.00-16.00, gående vinprovning med ett tiotal producenter från Chianti Classico på plats.

Boendepaket utan middag: Tillträde till mässan mellan klockan 14.00-16.00, gående vinprovning med ett tiotal producenter från Chianti Classico på plats. Övernattning, frukostbuffé, parkering, tillgång till gym och rooftop pool.

Boendepaket med middag: Tillträde till mässan mellan klockan 17.00-19.00, gående vinprovning med ett tiotal producenter från Chianti Classico på plats. Toscansk vinmakarmiddag med viner från Chianti Classico. Övernattning, frukostbuffé, parkering, tillgång till gym och rooftop pool.

Masterclass

Vinproducenten Sofia Ruhne från Terreno och vinjournalisten Åsa Johansson håller även en masterclass under Festa del Chianti Classico. Temat är "Sangiovese i mötet med andra druvsorter" och det är en vinprovning och föreläsning som ger en djupare förståelse för området Chianti Classico genom att sätta druvan i fokus.

När: 29 februari klockan 15.00
Var:
The Winery Hotel
Pris:
750 kronor

BOKA DIN PLATS

Förra årets Festa del Chianti Classico

2019 anordnades Festa del Chianti Classico för första gången i Stockholm. Se filmen nedan för att få en inblick i hur det då såg ut.

Frågor och svar

Kan jag boka enbart inträdesbiljett?

Ja, vi har släppt ett fåtal inträdesbiljetter utan boende till passet 14.00 - 16.00. Läs mer och boka dem här.

Kan jag boka enbart vinmakarmiddagen?

Ja, om du vill komma på vinmakarmiddagen men inte bo över så finns ett fåtal platser kvar på middagen. Läs mer och boka plats här.

Hur många viner får jag prova på mässan?

Det är ett tiotal producenter som gästar hotellet och de har var och en med sig tre olika viner för provsmakning.

Jag har bokat ett paket men vill även gå på Masterclass, hur bokar jag den?

Vad roligt! Masterclass med Sofia och Åsa går att hitta i vårt kalendarium och bokas separat. I år håller de en djupdykande vinprovning med fokus på vad andra druvsorter har för påverkan på Sangiovese från Chianti Classico. Läs mer och boka din plats här.

Hur tar jag mig till The Winery Hotel på bästa sätt?

Det finns flera sätt att ta sig till The Winery Hotel. Här kan du läsa mer om bästa vägen från din utgångspunkt.

Om jag bokar paketet utan vinmakarmiddag, finns det då någon annan restaurang där vi kan äta?

Vår trattoria Terreno Deli är belägen i hotellets sydligaste hörn. Här serveras italiensk mat såsom pasta, pizza, ost och chark. Det finns dock ingen möjlighet att boka bord utan det är bara att titta förbi.

Kan jag komma på mässan utan att bo på hotellet?

Just nu går det enbart att boka boendepaket men när vi närmar oss eventet kommer vi även att släppa ett antal inträdesbiljetter. Vill du skriva upp dig på intresselistan maila Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Vilka är producenterna som kommer?

Dessa producenter kommer finnas på plats:

  • Cigliano di Sopra
  • I Fabbri
  • Istine
  • Poggio al Sole
  • Querciabella
  • Querceto di Castellina
  • Terreno
  • Villa Calcinaia

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka