Nyheter

Stockholms bästa takbarer 2021

– njutning på hög höjd

"The Winery Hotel har en härlig takterrass, en perfekt takbar i Stockholm för att koppla av med ett glas vin medan du njuter av solnedgången. Takterrassen erbjuder en fantastisk atmosfär och som ett kvalitetsbevis har Winery Rooftop utnämnts av både Forbes och Vouge som en av de bästa hotell-takbarerna i världen." Så skriver Rooftopguiden i sin lista över Stockholms 20 bästa takbarer 2021.

Att se ned på en stad högt uppifrån är en magnifik känsla; byggnaderna, vägarna, parkerna och sjöarna som breder ut sig framför dig – som ditt alldeles egna rike. Är det därför som njutningen expanderar när vi är ovanför staden? För att vi känner oss som en drottning eller kung över en vacker stad för ett ögonblick?

Enligt Psychology Today är svaret mer djupgående och historiskt än så. Att vara belägen i ett torn eller ett slott högt uppe på en kulle gjorde oss mindre utsatta för faror då vi kunde se dem i god tid för att ta oss i säkerhet. Därför inger en hög position känslan av trygghet.

Inte konstigt att takbarer världen över lockar ett stort antal besökare under sommarhalvåret.

Högst upp på The Winery Hotels tak stoltserar Winery Rooftop Terrace. Designen är en kombination av det urbana och industriella som för tankarna till New York och den varma, rustika känslan av Toscanas landsbygd. En oas för vinälskare och livsnjutare.

The Winery Hotel har en härlig takterrass som kallas Winery Rooftop Terrace, en perfekt takbar i Stockholm för att koppla av med ett glas vin medan du njuter av solnedgången. Terrassen är trendigt inredd i urban industriell stil, och med bekväma loungemöbler, barstolar precis vid kanten och vanliga bord är det en idealisk plats för en avkopplande eftermiddag eller kväll högt över Solna. /... / Takterrassen erbjuder en fantastisk atmosfär och en mixad publik, och som ett kvalitetsbevis har Winery Rooftop utnämnts av både Forbes och Vouge som en av de tio bästa nya hotell-takbarerna i världen.

Så skriver Rooftopguiden i sin lista över Stockholms 20 bästa takbarer 2021.

För att besöka Winery Rooftop Terrace är bästa sättet att bo över på hotellet och samtidigt passa på att njuta av god mat, vin från egen gård och sköna hotellsängar. De mest nöjda gästerna väljer ett av hotellets färdiga paket som inkluderar middag, tillgång till takbar och pool, hotellfrukost och kanske en lärorik vinprovning.

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 6 juli, 2021
Uppdaterad: 6 juli, 2021

Tamara Sundstedt

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka