Nyheter

Ny design varje år

- Winery Reds nya etikett blir vinets fjärde på fyra år

The Winery Hotels röda vin, Winery Red, har fått en ny etikett. Det blir vinets fjärde nya stil sedan hotellets öppning.

Designen är helt olik de tidigare trots att designern är densamme. Jan Söder har här jobbat fram en etikett i en ljus och ren stil. Färgerna går i naturvitt med text och detaljer i svart och vinrött.

Löven i etikettens övre, högra hörn samt det nedre vänstra, är en flirt med vingården Terreno som använder dessa på flera av sina vinetiketter.

Vinet, Winery Red, har en tydlig toscansk identitet och är till största delen framställd av druvsorten Sangiovese med en liten mängd Cabernet Sauvignon, alla plockade i Toscana.

The Winery Hotel gör cirka 10.000 flaskor vin varje år varav ca 8.000 är rött. Det finns att prova på hotellet men är även tillgängligt på Systembolagets beställningssortiment samt på hyllan på Systembolaget i Mall of Scandinavia, som ett närproducerat vin.

Det här är vinets fjärde etikett sedan det började framställas i samband med att hotellet öppnade för snart fyra år sedan.

Winery Red

Produktion: cirka 10 000 flaskor om året
Art. nr på Systembolaget:
31853 (pris: 179 kr/flaska)
Druvkomposition:
90% sangiovese, 10% cabernet sauvignon
Lagring:
circa 9 månader på ekfat och 3 månader på flaska
Ursprung:
Toscana och Solna
Uppfostrare:
Sofia Ruhne, Luca Rettondini, Björn Forsell och Adam Siemonek

Se vinet på Systembolaget
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 11 september, 2019
Uppdaterad: 11 september, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka