Winery Red

Winery Red är ett vin uppvuxet i Toscana men uppfostrat här i Solna. Vingårdsarbetarna som odlat, tagit hand om och plockat druvorna i Toscana lämnar efter skörd över till oss vingårdsarbetare på The Winery Hotel. Vi sorterar, avstjälkar och pressar druvorna innan musten pumpas in i tankarna i vineriet. Väl i tanken påbörjas macerationen följd av jäsningen och sedan lagringen på ekfat. Vinets identitet är en blandning av Italien och Sverige, landsbygd och stad. Ett vin som utbildar och som ger njutning.

Framställt av druvor från Toscana

Winery Red tillverkas av Toscanas vanligaste druvsort; sangiovese, med en mindre del cabernet sauvignon. Vinet är lagrat på ekfat av flera ursprung, i olika storlekar och av varierande ålder.

Smakrikt och gott

Vinets smak och doft speglar alla steg i dess liv: från Toscanas jord och druvsortens karaktär till noggrant omhändertagande och vinmakeriets filosofi. Ett smakrikt vin som är lätt att tycka om.

Avnjuts bäst på plats

Winery Red kan avnjutas i alla delar av hotellet. Ta ett glas i vinbaren, njut av det tillsammans med toscansk mat i Gallo Nero eller gå en guidad tur i vineriet och lär dig mer om alla delar i vinets spännande liv.

FAKTA:

Produktion: cirka 10 000 flaskor om året
Art. nr på Systembolaget: 31853 (pris: 181 kr/flaska)
Druvkomposition: 90% sangiovese, 10% cabernet sauvignon
Lagring: circa 9 månader på ekfat och 3 månader på flaska
Ursprung: Toscana och Solna
Uppfostrare: Sofia Ruhne, Giacomo Fioravanti, Björn Forsell och Markus Mattila

Beställ winery red

Winery Red finns på hyllan för vin från Sverige på Systembolaget i Mall of Scandinavia. I övrigt finns vinet i beställningssortimentet på Systembolaget.

Art.nr.: 31853
Pris: 181 kr

Beställ här

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka