Blogg

Råbiff - så lyckas du!

5 smarta knep till godaste råbiffen

Råbiff och Chianti Classico - det är meningen med livet!
Så tycker vi och därför har vi tagit fram en lista på hur du bäst lyckas med din råbiff hemma samt ger tips på godaste vinet att servera till.

1. Kvalitet

Använd alltidingredienser av hög kvalitet. Vi maler gärna ekologiskt, nötytterlår från närliggande gård till vår råbiff.

2. Majonnäs

Det finns många sätt att göra råbiff på och vi väljer att blanda till den med en egenslagen kaprismajonnäs. Då blir biffen härligt krämig. Utöver den, finhackad charlottenlök, salt, peppar och olivolja.

3. Konsistenser i balans

Den smakrika och krämiga biffen serveras med len, bakad äggula och kaprismajonnäs. Genom att toppa med friterad kapris får vi en härligt krispig känsla. Ärtskott, frisésallad eller något annat grönt balanserar upp med en frisk och tuggig känsla.

4. Smaker i harmoni

På samma sätt som vi vill skapa konsistenser i balans vill vi även att smakerna finner harmoni tillsammans. De mjuka och lena smakerna kontrasteras av någonting syrligt såsom picklad gurka eller lök samt någonting salt, t.ex kapris.

5. Servera ett vin som lyfter smakerna på tallriken

Genom att välja "rätt" vin kan du få råbiffen att smaka ännu bättre. Druvsorten sangiovese till exempel, har en karakteristisk läskande syrlighet som passar perfekt till krämigheten i råbiffen. A match made in heaven!

VINTIPS

Terreno Chianti Classico

Terreno Chianti Classico är ett smakrikt, rött kvalitetsvin från Toscana med en typisk karaktär av Sangiovese. Med läskande bärighet och balanserad kryddighet är det här vinet en perfekt match till råbiff.

Vinet finns att köpa på Systembolaget.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Winemaker for a Year

Följ resan från druva till hantverksvin under hela framställningen på ett drygt år. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras till er för att avnjutas. Anmäl dig redan nu till 2023 års program!

Guidad tur i vineriet

Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje vecka måndag till lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 1 september, 2020
Uppdaterad: 10 mars, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka