Blogg

Råbiff - så lyckas du!

5 smarta knep till godaste råbiffen

Råbiff och Chianti Classico - det är meningen med livet!
Så tycker vi och därför har vi tagit fram en lista på hur du bäst lyckas med din råbiff hemma samt ger tips på godaste vinet att servera till.

1. Kvalitet

Använd alltidingredienser av hög kvalitet. Vi maler gärna ekologiskt, nötytterlår från närliggande gård till vår råbiff.

2. Majonnäs

Det finns många sätt att göra råbiff på och vi väljer att blanda till den med en egenslagen kaprismajonnäs. Då blir biffen härligt krämig. Utöver den, finhackad charlottenlök, salt, peppar och olivolja.

3. Konsistenser i balans

Den smakrika och krämiga biffen serveras med len, bakad äggula och kaprismajonnäs. Genom att toppa med friterad kapris får vi en härligt krispig känsla. Ärtskott, frisésallad eller något annat grönt balanserar upp med en frisk och tuggig känsla.

4. Smaker i harmoni

På samma sätt som vi vill skapa konsistenser i balans vill vi även att smakerna finner harmoni tillsammans. De mjuka och lena smakerna kontrasteras av någonting syrligt såsom picklad gurka eller lök samt någonting salt, t.ex kapris.

5. Servera ett vin som lyfter smakerna på tallriken

Genom att välja "rätt" vin kan du få råbiffen att smaka ännu bättre. Druvsorten sangiovese till exempel, har en karakteristisk läskande syrlighet som passar perfekt till krämigheten i råbiffen. A match made in heaven!

VINTIPS

Terreno Chianti Classico

Terreno Chianti Classico är ett smakrikt, rött kvalitetsvin från Toscana med en typisk karaktär av Sangiovese. Med läskande bärighet och balanserad kryddighet är det här vinet en perfekt match till råbiff.

Vinet finns att köpa på Systembolaget.

LÄS MER OCH BESTÄLL

Vinprovning: Utforska Bourgogne med John Sterner

Följ med på en vinprovning där vi går in på djupet i den fängslande regionen Bourgogne i Frankrike. Vi provar högkvalitativa viner från dess olika byar, vita som röda. Provningen leds av The Winery Hotels chefssommelier John Sterner. FULLBOKAT!

Torsdag, 12 oktober - 18:00

Skördefest på The Winery Hotel

Vi dukar upp med långbord på Winery Piazza och firar skördeåret med en skördefest. Kom och fira våra nyskördade druvor att vinet jäser!

Fredag, 13 oktober - 17:00

Vinprovning – Ett år på Terreno

Möt vinmakaren Sofia Ruhne och Terrenos önolog Giacomo Fioravanti den 13 oktober - och hör dem berätta om ett år på en vingård som som kulminerar i skörden.

Fredag, 13 oktober - 18:00

Winemakers Dinner - Kom på vinfest med vinmakarna från Montefioralle

Välkommen på en toskansk vinfest och fyrarätters vinmakarmiddag. Vi har bjudit in ett tiotal grannar och kollegor från de familjeägda vingårdarna i Montefioralle för att besöka Stockholm. Kom och möt producenterna, njut av hantverksviner, ät gott och fördjupa dig i delar av Chianti Classicos unika terroir.

Fredag, 10 november - 19:00

Champagneprovning

Djupdyk in i bubblornas magiska värld och provsmaka fyra olika stilar av Champagne.

Fredag, 17 november - 18:00

Vinprovning: Djupdykning i Toscana

Följ med på en vinresa där vi dyker in i den rika Toscanansca vinvärlden och provar viner från några av de främsta områdena I Toscana som Chianti Classico, Bolgheri, Vino Nobile de Montepulciano och Brunello di Montalcino.

Fredag, 24 november - 17:00

Julen vid stenbordet i Toscana

Julen i Toscana handlar om vinet, maten, familjen och gemenskapen. Bordet dukas upp med allt det godaste som finns att erbjuda – alltid med vinet i centrum. Välkomna på ett julbord såsom på vår vingård Terreno i Toscana. Serveras måndag - lördag mellan 27 november - 23 december 2023.

Guidad tur i vineriet

Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.

Återkommande vinprovningar

Varje vecka torsdag till lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 1 september, 2020
Uppdaterad: 10 mars, 2021

Tamara Sundstedt

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka