Blogg
Råbiff - så lyckas du!
5 smarta knep till godaste råbiffen
Råbiff och Chianti Classico - det är meningen med livet!
Så tycker vi och därför har vi tagit fram en lista på hur du bäst lyckas med din råbiff hemma samt ger tips på godaste vinet att servera till.
1. Kvalitet
Använd alltidingredienser av hög kvalitet. Vi maler gärna ekologiskt, nötytterlår från närliggande gård till vår råbiff.
2. Majonnäs
Det finns många sätt att göra råbiff på och vi väljer att blanda till den med en egenslagen kaprismajonnäs. Då blir biffen härligt krämig. Utöver den, finhackad charlottenlök, salt, peppar och olivolja.
3. Konsistenser i balans
Den smakrika och krämiga biffen serveras med len, bakad äggula och kaprismajonnäs. Genom att toppa med friterad kapris får vi en härligt krispig känsla. Ärtskott, frisésallad eller något annat grönt balanserar upp med en frisk och tuggig känsla.

4. Smaker i harmoni
På samma sätt som vi vill skapa konsistenser i balans vill vi även att smakerna finner harmoni tillsammans. De mjuka och lena smakerna kontrasteras av någonting syrligt såsom picklad gurka eller lök samt någonting salt, t.ex kapris.
5. Servera ett vin som lyfter smakerna på tallriken
Genom att välja "rätt" vin kan du få råbiffen att smaka ännu bättre. Druvsorten sangiovese till exempel, har en karakteristisk läskande syrlighet som passar perfekt till krämigheten i råbiffen. A match made in heaven!
VINTIPS
Terreno Chianti Classico
Terreno Chianti Classico är ett smakrikt, rött kvalitetsvin från Toscana med en typisk karaktär av Sangiovese. Med läskande bärighet och balanserad kryddighet är det här vinet en perfekt match till råbiff.
Vinet finns att köpa på Systembolaget.
LÄS MER
Heta möten – Vin och kryddstark mat
Älskar du kryddstark mat med har svårt att veta vilket vin du ska servera till? Då är det här provningen för dig.
Fredag, 12 mars - 18:00Torsdagar med Terreno - Påskens mat
Kvällens tema är påsk, det katolska Italiens allra viktigaste högtid som firas med pompa och ståt, inte minst i påvens Rom. Vi provar våra toskanska viner tillsammans med svensk påskmat, för som alltid tycker vi om att blanda våra två världar; Toscana och Sverige!
Torsdag, 18 mars - 18:00Välkommen till vinets värld
Välkommen till en heldagskurs i vin! Under vår dag tillsammans berättar vi hur det går till när man gör ett hantverksmässigt vin, från fält till flaska. Precis som vi gör på vår vingård Terreno i Toscana.
Söndag, 21 mars - 11:00Lyckade relationer – vinet & osten
Det här är provningen för dig som vill kunna servera en ostbricka att förälska sig i. Tricket är vinet. Men vad, hur och varför? Kom så berättar vi.
Fredag, 09 april - 19:00Torsdagar med Terreno - Årets rosé
I april sker ett riktigt vårtecken – vi släpper vårt rosévin gjort på sangiovese. Det betyder att sommaren är på ingång med ljumma kvällar och långa middagar utomhus. Välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar vårt rosévin och andra utvalda viner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.
Torsdag, 22 april - 18:00Bubbels & Champagne
Lär er allt om olika sorters bubbelvin. Champagne, Cava eller Prosecco, vad är det för skillnad? Dessutom får ni en snabbkurs i sabrering- att öppna flaskan med en sabel.
Fredag, 23 april - 19:00Välkommen till vinets värld
Välkommen till en heldagskurs i vin! Under vår dag tillsammans berättar vi hur det går till när man gör ett hantverksmässigt vin, från fält till flaska. Precis som vi gör på vår vingård Terreno i Toscana.
Lördag, 24 april - 11:00Winemaker for a day
Lär dig hur ett vin blir till från druva till flaska under en eftermiddag i vårt vineri. Workshopen avslutas med att du blandar ditt alldeles egna vin.
Söndag, 09 maj - 13:00Torsdagar med Terreno - Sommarviner
I juni börjar klasarna så sakteliga växa till sig även om druvorna ännu inte ändrat färg. Att arbeta hantverksmässigt är en spännande utmaning som vi gärna berättar mer om. Välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar Terrenos sommarviner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.
Torsdag, 10 juni - 18:00Digital vinprovning
Prova vin, tryggt och säkert i ditt eget hem. Vi skapar provningar utefter era behov och använder både Zoom och Teams.
Winemaker for a Year
Följ framställningen av ett vin, på mycket nära håll – från druva till flaska under hela framställningsperioden. Anslut när du vill under året. Upplevelsen avslutas med att vinet levereras det hem till er att njuta av.
Guidad tur i vineriet
Varje måndag - fredag kl 18.00, lördagar kl 17.00, kan du gå en guidad tur i vineriet. Följ den nyplockade druvans resa till färdigt vin och provsmaka vinet tillverkat på plats – Winery Red. Tidsåtgång cirka 20 min.
Återkommande vinprovningar
Varje torsdag, fredag och lördag har vi fasta vinprovningar för alla att boka in sig på. Vi samlas intill vinbaren Winemakers Bar i lobbyn.