Terreno i Toscana

Vår vinresa började vid ett stenbord i Toscana. En vårdag 1988 kom vi till Terreno för att börja det som från den dagen skulle bli vårt liv. Den romantiska drömmen om en vingård i Italien förvandlades snart till valkiga nävar och jord under naglarna, men samtidigt slog vår kärlek till vinet som vi skapade rot. Terreno stal våra hjärtan och ända sedan dess har vi följt vinet från den spirande rankan till den färdigbuteljerade flaskan. Hela tiden med hantverket i fokus och där varje flaska bär med sig en bit av oss.

Snart förstod vi att det fanns så mycket mer att utforska än den Chianti Classico som trakten traditionellt har framställt. Med nyfikenheten kliande i fingrarna kombinerar vi tradition och innovation. Prisbelönta viner och många utmärkelser har bekräftat att vi är på rätt spår, att det går att göra förstklassigt ekologiskt vin, där dåtid möter framtid – i samma flaska.

/Familjen Ruhne.

BESÖK TERRENO I TOSCANA

Ta del av det dagliga livet på vår vingård. Terreno ligger strax utanför Greve in Chianti med närhet till både Florens och Siena.

Kontakta Terreno

Via Citille 4
500 22 Greve in Chianti
tel + 39 055 854001

E-post: info@terreno.se

Telefon: +46 8 59 88 31 10

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu