Skörden 2022
16-17 september

– stig in i vår vinmakarvärld på nära håll och fira skördeåret med en skördefest


Fredagen den 16 september inleds skörden på The Winery Hotel när nyplockade druvor anländer direkt från skörd från vår vingård Terreno i Italien. Följ processen från druva till färdigt vin, delta på olika skördeaktiviteter och fira årets skörd med en fest!

Vinrankorna har tillsammans med den inlyssnande vinmakaren mött väder och vind och gjort sitt yttersta för att producera de bästa druvorna. Med sin kungligt blåa färg och tilltagande mognad talar druvorna om för oss när det är dags för skörd. Sedan fortsätter hantverksresan att från dessa nyskördade druvor framställa ett färdigt vin i vårt urbana vineri i hjärtat av hotellet. Välkomna att fira skördeåret med oss!


SKÖRDEFEST PÅ GALLO NERO

Välkomna på skördefest! Vi firar årets skörd med en skördefest där vi plockar fram grillen, dukar upp med nyskördade grönsaker i och utanför vår Gallo Nero och komponerar en buffé med italiensk plockmat som gifter sig fint med vårt egentillverkade vin.

Doften av skörd och fest sprider sig vidare in i Gallo Nero där vår DJ står redo att få dig att gunga till italienska rytmer långt in på småtimmarna.

Biljetter till skördefesten - Fredag >>

Biljetter till skördefesten - Lördag >>


VINHANTVERK PÅ NÄRA HÅLL

Under helgen 16-17 september kommer du även att på nära håll få följa det hantverk som krävs att framställa ett vin som via smak och karaktär speglar vinrankornas terroir, aktuellt skördeår och givetvis vinmakarens hantverk i vineriet.

Ta del av skördeaktiviteter såsom skördevisning i vineriet och vår skördevinprovning där du får prova vin i olika stadier. Till provningarna >>

WINEMAKER FOR A YEAR

För dig som vill ta vinkunskaperna till ytterligare en nivå påbörjas 2022-års upplaga av helårsprogrammet Winemaker for a year. En djupdykning i framställningen av ett vin på mycket nära håll. Förutom regelbundna aktiviteter såsom fatprovning, blendning och kunskap om hur du kombinerar och njuter av ett vin tillsammans med mat, får du under hela vinframställningen tillträda vineriet på hotellet för att titta till och smaka av vinet. Obs! endast ett fåtal platser varje år.

HELHETSUPPLEVELSE MED BOENDEPAKET

Besök oss under skörden och få en helhetsupplevelse. Paketet Wine, Dine & Sleep innefattar boende, vineritur och middag.

Vi ser mycket fram emot att fira skörden tillsammans med dig, hoppas vi ses!

Har du frågor om skörden? Kontakta gärna Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Att arbeta med levande ting

När druvorna är klara för skörd kan vi enbart sia om. Därför förbehåller vi oss rätten att ändra datumet för ankomsten om väder och vind gör så att de mognar senare eller tidigare än beräknat. Tack för er förståelse.

Vill du ha våra senaste erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna och bra erbjudanden direkt i din inkorg.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka