Nyheter

Winery Talks belyser vinvärlden 360°

– Sommarpratare live med fokus på vin

Ett antal onsdagar i sommar kan du uppleva vin ur flera olika perspektiv på The Winery Hotel. Winery Talks belyser vinvärlden 360 grader genom intellektuellt stimulerande föredrag av särskilt utvalda vinpersonligheter. Ett slags sommarpratare live med fokus på vin.

Maria Collsiöö, Anette Rosvall och Mikael Mölstad är några av de som kommer och berättar om vin på deras eget personliga vis. Ämnen som vin som kultur, trender i vinvärlden samt svenskt vin finns med i programmet och på plats finns möjlighet att njuta av goda viner och trevligt sällskap.

– Tanken är att introducera ett annorlunda och mer avslappnat, men samtidigt intellektuellt stimulerande, sätt att prata om vin. Vinvärlden är stor och innehåller så mycket intressant som inte alltid får plats att förmedlas på etiketten på en flaska, säger Sofia Ruhne från vingården Terreno och vineriansvarig på The Winery Hotel.

Talarna har särskilt valts ut för att berätta om vin som kultur snarare än det sedvanliga perspektivet som börjar först när vinet är i flaskan. Föreläsningarna är kostnadsfria och alla som vill är välkomna att lyssna.

– Vi hoppas att få se en fin blandning av stammisar, grannar, vinproffs och semesterfirande hotellgäster involverade i samtal om vin i vår lobby på onsdagarna i sommar, säger Sofia Ruhne.

Ps: Självklart följs de rådande restriktionerna kring hygien och avstånd.

24/6 Maria Collsiöö om vin som kultur

Maria Collsiöö startade Vinmagasinet Törst under förra året och har uppmärksammats för sin insats i att skapa en ny typ av vintidning. Hennes vision är att berätta om vinet ur ett kulturellt perspektiv i en papperstidning med journalistiska texter, illustrationer och massor av lust. Nu kommer hon till The Winery Hotel och delar med sig av sin passion för vin som kultur.

Läs mer

1/7 Mikael Mölstad om vintrender

Mikael är vinjournalisten och författaren som skrivit fler böcker och artiklar om vin än de flesta – och även framträtt fler gånger i radio och på teve. Idag skriver han om vin i bland annat Svenska Dagbladet och Allt om Vin. Är också mycket involverad i krog-Sverige genom White Guides som han var med och grundade. Nu kommer han till The Winery Hotel och delar med sig av sina senaste spaningar om vinets framtid.

Läs mer

15/7 Lena Ståhl om vin som gemenskap

Lena är ordförande för Munskänkarna, en ideell vinprovarorganisation som har funnits sedan 1958. Det har även vissa av föreningens medlemmar. Men, tack vare ett tydligt föryngringsarbete har Munskänkarna idag en väldigt blandad medlemsskara i olika åldrar. Nu kommer Lena till The Winery Hotel och berättar om vinkunskap som verktyg för gemenskap mellan generationer.

Läs mer

22/7 Anette Rosvall om vin och kvinnor

Anette är mat- och vinskribent, kokboksförfattare, sommelier och formgivare. Dessutom är hon talesperson för Stellagalan - galan som premierar kompetens och prestation snarare än kön. Kom och lyssna när hon berättar om vin ur ett jämställt perspektiv och om varför det är viktigt med kvinnliga förebilder i vinbranschen.

Läs mer

29/7 Mattias Säfwenberg om svenskt vin

Sverige är en ung vinnation och ett av de senaste tillskotten i världen bland vinproducerande länder. Titt som tätt poppar det upp nya vingårdar i landet. Med druvsorter som klarar det svenska klimatet bidrar det också till nya smaker och dofter. Sommelier Mattias Säfwenberg har nyligen skrivit en bok i ämnet. Nu kommer han till The Winery Hotel och berättar om det svenska vinets unika status.

Läs mer
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 3 juni, 2020
Uppdaterad: 4 juni, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka