Nyheter

Världens mest fantastiska rooftops enligt Vogue

Sydney, Singapore, Los Angeles och Stockholm

Hög höjd gör oss trygga och inger en känsla av makt. Världsberömda hotell med fantastiska rooftops slår världen med häpnad men det kanske mest hisnande är att en av dem finns i Stockholm, enligt Vogue. Du behöver alltså inte längre åka till Singapore, Sydney eller Los Angeles för att få en hotellupplevelse utöver det vanliga. Det räcker att ta elscootern till Solna.

Att se ned på en stad högt uppifrån är en magnifik känsla; byggnaderna, vägarna, parkerna och sjöarna som breder ut sig framför dig – som ditt alldeles egna rike. Är det därför som njutningen expanderar när vi är ovanför staden? För att vi känner oss som en drottning eller kung över en vacker stad för ett ögonblick?

Enligt Psychology Today är svaret mer djupgående och historiskt än så. Att vara belägen i ett torn eller ett slott högt uppe på en kulle gjorde oss mindre utsatta för faror då vi kunde se dem i god tid för att ta oss i säkerhet. Därför inger en hög position känslan av trygghet. Detta i kombination med det moderna sättet att koppla samman höjd med makt och betydelse bidrar till vår fascination för hög höjd.

Det här ämnet skriver Vogue om i en artikel som listar hotell med världens mest fantastiska rooftops. Listan innefattar bland annat lyxiga Dream Hotel Hollywood i Los Angeles, HGU Rooftop by John DeLucie i New York, Park Hyatt i Sydney, Andaz i Singapore, Hotel Fasano i Rio de Janeiro och The Winery Hotel i Stockholm.

– Förra året blev vi listade i Forbes Magazine och i år är det Vogue som hittat till oss. Det är så roligt och ett kvitto på att vi lyckats skapa en känsla som lockar, säger Jan Söder, designer och en av ägarna till The Winery Hotel.

Designen på taket följer samma stil som hotellet i stort. En kombination av det urbana och industriella som för tankarna till New York och den varma, rustika känslan av Toscanas landsbygd.

– Vi vill vara en oas för vinälskare och livsnjutare. Känslan av New York och Toscana får besökaren att färdas långt bort utan att behöva göra det rent fysiskt.

Han menar att det i år kanske blir en sommar då alltfler väljer att semestra på hemmaplan, och att det då är extra roligt att kunna erbjuda en internationell känsla.

– Man behöver inte längre åka till Singapore, Sydney eller Los Angeles för att få en hotellupplevelse utöver det vanliga. Det räcker att ta elscootern till Solna, säger han och ler.

Sommaren på Winery Rooftop Terrace

I sommar kryddas stämningen med gungande soul och skön funk under fredagarnas Winery Soul Sessions med DJ's och inslag av livemusik. Dessutom firar vi lite extra under Pride samt visas alla matcher under fotbolls-VM - se mer i vårt kalendarium.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 22 maj, 2019
Uppdaterad: 21 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka