Nyheter

Vi stödjer Näringslivets Mäktigaste Kvinna

- Jämställdhet är en vinnande faktor

The Winery hotel är i år partner till Dagens Industris utmärkelse, Näringslivets Mäktigaste Kvinna. The Winery Hotels Sofia Ruhne relaterar till de utmaningar som lyfts fram av initiativet och menar att arbetet för ett mer jämställt näringsliv är en viktig prioritering för framtiden.

Näringslivets Mäktigaste Kvinna, som delas ut av Dagens Industri, fokuserar på att lyfta fram kvinnor med makt i enskilda bolag, men också inflytande över samhällsdebatten och det svenska näringslivet i stort. I år är The Winery Hotel med och sponsrar initiativet.

– Jag tycker det är viktigt att stödja initiativ som ökar medvetenheten om kvinnliga företagares framgångar men även för att ordet makt ofta förknippas med män, säger Sofia Ruhne från The Winery Hotel och Terreno i en intervju i DI Weekend publicerad i samband med prisutdelningen.

Genom kartläggningen Näringslivets mäktigaste kvinnor och topplistan vill Dagens industri belysa jämställdhetsfrågan och lyfta fram 125 framgångsrika kvinnor som förebilder.

– Initiativ som detta fyller en viktig funktion för oss vars mål är att stärka vårt familjeföretag för framtida generationer. Att utveckla en jämställd arbetsplats är en självklar prioritering och en grundläggande investering inför framtiden, fortsätter Sofia.

Hennes eget arbete är varierat och sträcker sig från skog- och jordbruk, styrelseuppdrag både i Sverige och i Italien, till konceptutveckling på The Winery Hotel. I det dagliga arbetet på gården Terreno i Toscana är en stor del av arbetsstyrkan män. Sedan hon tog över har de som inte kunde acceptera en kvinnlig chef fått söka sig vidare och idag arbetar hon med ett ungt, dynamiskt och ambitiöst team.

– Sverige har kommit väldigt långt i jämställdhetsfrågor, jämfört med Italien och de flesta andra länder, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Det är ingen tvekan om att de värderingar som jag har fått med mig från Sverige stärker mig i min roll som kvinnlig företagare i Italien.

Näringslivets mäktigaste kvinna lyfter frågor som ligger henne varmt om hjärtat.

– För mig är respekt, utbildning och att vara lyhörd viktigt. Vi, och då menar jag alla företagare och inte bara kvinnliga, bör reagera på lagändringar och beslut som går i fel riktning, säger Sofia Ruhne.

Läs mer om Näringslivets Mäktigaste Kvinna och följ prisutdelningen här.

Texten är baserad på en intervju med Sofia Ruhne i Dagens Industri i samband med lanseringen av årets upplaga av listan över Sveriges näringslivs mäktigaste kvinnor 2021.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 1 mars, 2021
Uppdaterad: 4 mars, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka