Nyheter

Linus Forsberg blir vår nya F&B Manager

"Att utveckla och förädla denna pärla blir en utmaning, en lockande sådan"

Efter 24 år på Erik Lallerstedts restauranger tar nu Linus Forsberg klivet ut på ny mark som ny Food & Beverage Manager på The Winery Hotel i Solna. Vi tog oss en pratstund med honom för att ta reda på hans drömmar, vad som inspirerar honom, vilka utmaningar han står inför och varför han lockades av The Winery Hotel som arbetsplats.

Som Food and Beverage Manager på The Winery Hotel får du ansvar över två restauranger samt en vinbar i lobbyn och en sommarvinbar på taket. Dessutom finns även ett vineri att förhålla sig till. Vilka är de största utmaningarna med ditt nya jobb?

– Som ny är det alltid en stor utmaning att komma in i organisationen, lära sig förstå och lära känna företaget och dess medarbetare. The Winery Hotel är redan efter tre år ett oerhört starkt varumärke i hotell, restaurang och vinnäringen. Att utveckla och förädla denna pärla blir en utmaning, en lockande sådan.

Du var länge på din tidigare arbetsplats, vad var det som fick dig att slutligen gå vidare?

– Att jag just varit väldigt länge på min tidigare arbetsplats. Jag bestämde mig i somras att jag ville prova något nytt och så fick jag denna chans. Jag föredrar maratonlopp framför 100 meterslopp så långsiktighet ligger nog i min natur.

Varför blev det just The Winery Hotel?

– Vin, mat och människor är en stor källa till inspiration. Att få möjlighet att jobba på ett vineri i Solna, Stockholm, dessutom med fingertoppskänslig design, är unikt. Att dessutom få jobba med kunniga medarbetare och ägare, av vilka jag får lära mig massvis av och som vill framåt och utveckla det här hotellet och vineriet, är skäl nog.

Hur ser du på framtiden? Har du några konkreta mål du jobbar mot?

– Framtiden ser jag ljust på, det ligger också i min natur. Målet är att med mina kollegor bygga vidare på den redan exklusiva vinkällaren och vinupplevelsen i kombination med maten och totalupplevelsen.

Vi hälsar Linus Forsberg hjärtligt välkommen till The Winery Hotel och ser fram emot ett fantastiskt arbete tillsammans.

Fakta om Linus Forsberg

Ålder: 51

Bor: Liljeholmen

Familj: Fru och två döttrar som är 5 år och 19 år

Aktuell som: Ny Food & Beverage Manager på The Winery Hotel

Tidigare arbetsplats: Thoresta & Krägga Herrgårdar, Eriks Restauranger (Gondolen, Bakfickan, Vinbaren, Basaren)

Inspireras av: Humor och skratt. Min fru och barn. Hantverkare och skickliga yrkespersoner oavsett yrke. Idrottsmän och kvinnor som oavbrutet tränar mot ett mål i ur och skur och i med- och motgång.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 18 april, 2019
Uppdaterad: 21 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka