Nyheter

En av världens bästa takbarer välkomnar våren

”Italiensk takfest med känsla av New York”

Winery Rooftop Terrace listades förra året som en av världens bästa takbarer. Nu planeras våren och ännu en urban sommar av sol, vin, italiensk mat, skön musik och lata dagar vid poolen. Allt med en svindlande utsikt över hustaken.

”Italiensk takfest med känsla av New York” Så beskriver The Winery Hotel pulsen på hotellets takterass i år. Med ett glas gott italienskt vin i handen, skön musik strömmande ut ur högtalarna och en hisnande utsikt över hustaken välkomnar den prisbelönta takterassen gäster från hela världen.

– Winery Rooftop Terrace är som att vara i en annan värld. Den urbana stilen för tankarna till New York medan vår toscanska identitet bidrar med en elegant charm, säger Jan Söder, designer på The Winery Hotel.

Han berättar att det i baren, som öppnar 17 maj, serveras bland annat vin från den egna vingården i Toscana och vin som framställs på plats i hotellets lobby. Säsongen på Winery Rooftop Terrace börjar just med lanseringen av det egna rosévinet – Black Bottle Rosé. En efterlängtad händelse för alla som saknat livet på en solig uteservering. Därefter är det dags för den årliga invigningsfesten med vin, mat och skön musik i en härlig mix.

– Precis som förra året fortsätter vi med Winery Soul Sessions med DJ’s på fredagar under sommaren. Musiken är jätteviktig för att skapa den rätta känslan och vi har ett skönt program att se fram emot.

Eftersom hotellet även är en vingård finns den unika möjligheten att uppleva hantverket vinmakeri i det alldeles egna vineriet. Något som många passar på att göra när de kommer till The Winery Hotel.

– Man skulle kunna säga att ett besök hos oss ersätter både en resa till New York och ett vingårdsbesök i Toscana, säger Jan och skrattar.

Med det klimatsmarta tänket och en skön storstadspuls med italiensk elegans hoppas Winery Rooftop Terrace kunna locka många gäster även i sommar.

Information

Takbaren öppnar i och med vår releasefest för årets rosévin den 17 maj och det kommer att, utöver goda viner att serveras italiensk streetfood såsom italienska ostar, charkuterier och pizza. För de som föredrar finns även utvalda italienska drinkar och italienskt öl.

Om Winery Rooftop Terrace

Förra året utnämndes Winery Rooftop Terrace till en av världens bästa rooftops av den amerikanska affärstidningen Forbes Magazine.

Om poolen

I poolen på Winery Rooftop Terrace kan du ta en simtur med en fantastisk utsikt över Brunnsviken och Hagaparken. Poolen är öppen året runt och uppvärmd till 30 grader under de kalla månaderna. Är du inte gäst på hotellet kan du boka ett dagrum för att få tillgång till poolen utan att stanna över natten.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 6 april, 2019
Uppdaterad: 21 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka