Nyheter

En helg med olivoljan i fokus

- njut av årets novello tillsammans med oss!

Fredagen den 27 och lördagen den 28 november firar vi att årets olivolja äntligen är redo för avsmakning. Ni som kommer och bor hos oss den helgen får uppleva årets ekologiska novello från Terreno på flera ställen i hotellet.

Strax efter att vindruvorna plockats i Toscana är det dags att skörda oliverna. På vår vingård Terreno kallpressas de direkt efter skörd och blir till den finaste ekologiska oljan - en novello av högsta kvalitet. Novellooljan avnjuts bäst i november och december när den är ung och färsk. Det är något magiskt med den här tiden på året.

En riktigt god olivolja sätter krydda till många rätter ur det italienska köket. Häll den över grillade grönsaker, på osten, i soppan, på salladen eller, kanske det godaste av allt, ät den som den är på en bit rostat bröd och lite salt. I Toscana går det sättet att njuta av olivolja under namnet fett'unta som ungefär betyder "en insmord skiva bröd". I november när novellooljan kommer ut serveras det fett'unta kring bordet hos många toskanska familjer.

I år kan ni vara med och njuta av novello tillsammans med oss. Välj själva det boendepaket som passar er bäst under helgen. Se nedan våra bästa tips.

Och ja, novellooljan finns vid tillfället även att köpa med hem från hotellet.

Välkomna!

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 19 oktober, 2020
Uppdaterad: 20 oktober, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka