Nyheter

Black Bottle Rosé - ny årgång och ny etikett

Årets rosévin framställt på The Winery Hotel är buteljerat, etiketterat, har vilat klart och är nu redo att hällas i glasen på förväntansfulla hotellgäster. Flaskan pryds i år av en helt nydesignad etikett.

Det har äntligen blivit dags att släppa den nya årgången av rosévinet framställt på The Winery Hotel i Stockholm – Black Bottle Rosé. Årgången är 2019 och vinet är framställt på de druvor som fraktades från Toscana i september förra året.

– Det var en utmanande växtsäsong med mycket regn under våren vilket inte är vanligt i Toscana. Vi trodde därför att skörden skulle senareläggas eftersom soltimmarna är så viktiga under hela växtsäsongen, berättar Sofia Ruhne från vingården Terreno i Toscana, ansvarig för vineriet på The Winery Hotel.

Hon berättar att det direkt efter den regniga och kalla våren kom lagom värme som höll i sig vilket räddade skörden.

– Bristen på vårsol kan hindra att smakämnen växer till sig, men tack vare att de tre sista månaderna var så soliga hann druvorna i kapp och vi kan nu njuta av ett läckert smakrikt rosévin som både är fruktigt och friskt.

I år kommer vinet i en ny uppdaterad look som går hand i hand med etiketten på hotellets röda vin Winery Red som har bytt kostym varje ny årgång. Black Bottle Rosé däremot har fått behålla sin ursprungligt look fram tills nu.

– Idéen med mörka flaskor på ett rosevin uppkom för att utmana idén om hur ett rosevin ska se ut. Blir det lika gott på mörk flaska? Vi valde dock att ha en rosa framtoning på etiketten för att visa att det är ett rosévin. Vanligtvis vill man ju se det rosa vinet genom flaskan så att man tydligt förstår att det är ett rosévin. Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut.

Det var så både namnet Black Bottle Rosé och den knallrosa etiketten tog form. Även den nya designen går i rosa och svart men har fått en tydligare likhet med etiketten på hotellets röda vin.

Prova årets rosévin

Black Bottle Rosé finns enbart att avnjuta på hotellet, förslagsvis på den omskrivna takterassen med utsikt över Brunnsviken.

Hitta hit
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 15 maj, 2020
Uppdaterad: 25 maj, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka