Blogg

Utflykter & aktiviteter

- en aktiv semester för alla

Kanot eller SUP på Brunnsviken, löpning med digital coach, kunglig vandring i Hagaparken eller en cykelutflykt med picknick till Ulriksdals Slott. The Winery Hotel är den perfekta utgångspunkten för en aktiv semester.

Gott vin, mat och lata dagar vid poolen i all ära men ibland kan det även vara skönt med lite aktivitet. Vi har samlat våra bästa tips på utflykter som passar er som utgår ifrån The Winery Hotel.

Kanot och SUP

Det bästa sättet att utforska närområdet är från vattnet. Ta med en picknickkorg från hotellet och åk iväg på en härlig dag i kanot eller på SUP, njut av strand- och klippbad i den vackra naturen kring sjön Brunnsviken, belägen alldeles intill hotellet.

Hyr en SUP- bräda

Haga SUP finns både möjlighet att boka pass med instruktör och att hyra en SUP och ge sig iväg på egen hand. Fråga oss gärna i receptionen så berättar vi mer.

Hyr en kanot

Brunnsvikens Kanotklubb kan ni hyra kanot. Klubben nås lättast med en kortare bilresa. Fråga oss gärna i receptionen så berättar vi mer.

Yoga med Yogobe

På The Winery Hotel yogar och tränar du gratis med Yogobe. Logga in med hjälp av en kod som du får i receptionen och ta del av det stora utbudet av yoga- och träningsklasser i lugn och ro på hotellrummet. Vi lånar även ut yogamattor till den som behöver.

Kunglig vandring i Hagaparken

Intill hotellet finns det fantastiska promenadstråk, en av våra favoriter går genom Hagaparken. Säg till i receptionen dagen innan så ordnar vi en picknickkorg och en karta att ta med er på turen.

Första stoppet är Haga Slott, uppfört 1802 av Gustaf IV Adolf och nuvarande bostad åt kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och deras två barn som har bott här sedan 2010.

Andra stoppet är Gustav III:s paviljong från det sena 1700-talet. Det var härifrån Gustav III begav sig till den ödesdigra maskeradbalen 1792.

Intill Paviljongen finns även Gustav III:s ekotempel som byggdes för att kungen älskade att äta utomhus men behövde en sval matsal. Byggnaden hette först Gröna Salongen men kom att kallas för Ekotemplet på grund av att det eko uppstår under byggnadens välvda tak.

Tredje stoppet är Koppartälten som uppfördes 1790 på uppdrag av Gustav III och var avsedda som logement till den beridna högvakten. Gestaltningen skulle påminna om romerska militärtält.

Turen är drygt två km lång och går på fina grus och asfaltsvägar.

Brunnsviken runt

Precis utanför hotellet ligger sjön Brunnsviken. Det är en perfekt löprunda eller långpromenad att ta sig sjön runt. Omkretsen mäter ungefär 11 kilometer.

Ta er runt sjön medurs och börja med den vackra, lite klippiga delen för att efter någon kilometer komma till Bergianska Trädgården, Stockholms botaniska trädgård. Ett perfekt picknickstopp på vägen.

Efter Bergianska trädgården är det ytterligare några klippor som sedan övergår till flack mark runt sjön. Resten av turen går igenom Frescati, Albano, Bellevue och Hagaparken.

Meddela gärna receptionen dagen innan så kan vi ordna en picknickkorg att ta med er på turen.

Digital löparcoach

Vill du ha en digital löparcoach så ordnar vi det. Urban Tribes erbjuder nämligen gratis tillgång till deras tjänst Live Running till våra gäster i sommar. Allt du behöver är en telefon, ett par hörlurar och appen Zoom. Fråga oss så berättar vi mer.

Upplev fjärilshuset med barnen

Drygt två kilometer från hotellet ligger Fjärilshuset.

Fjärilshuset är en tropisk regnskog med ett stort antal fiskar från Amazonas och upp till 1000 olika fjärilar.

I samma byggnad ligger Haga Ocean, där finns bland annat ett 30 meter långt akvarium, en haj och en utställningen om korallrevet. Passa även på att njuta av en paus på Fjärilshusets utomhuscafé.

Cykeltur till Ulriksdals slott

Låna en cykel av oss och ge er iväg på en upptäcksfärd i närområdet. Vi hjälper er även gärna med en picknickkorg att njuta av på vägen om så önskas.

På lagom cykelavstånd ligger till exempel Kungliga Ulriksdals slott med dess slottsträdgård. Slottet är från 1644 och erbjuder guidade turer på sommaren. På vägen till slottet passerar ni Ulriksdals slottsteater ”Confidencen” som är Sveriges äldst bevarade teater. Ett tips är att ta med badkläder då det finns en badplats i Edsviken med sandstrand i närheten av slottet.

Ulriksdals handelsträdgård med självplock

Ulriksdals handelsträdgård är ett fint utflyktsmål på gångavstånd från The Winery Hotel. Här har det odlats växter sedan 1600-talet och sedan början av 1950-talet så övertogs driften av familjen Rappne med idag Bosse Rappne som trädgårdsmästare.

Förutom handelsträdgård så finns här en trädgårdsbutik och ett café samt Frilandet som erbjuder självplock av grönsaker, blommor och kryddväxter. Här anordnas även kurser och utbildningar under sommaren. Fråga oss i receptionen om mer information och vägbeskrivning.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 31 mars, 2021
Uppdaterad: 3 november, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka