Blogg

Staycations i stan - en allt starkare trend

Att spendera ett par dagar i hotellmiljö, äta gott, dricka gott och njuta av nybäddade sängar och hotellfrukost ett par dagar är höjden av relax. Dessutom behöver man inte åka långt för att hitta den rätta semesterkänslan. Staycations i stan är en trend på framfart.

The Winery Hotel i Solna är ett av de hotell som märkt av den nya tendensen.

– Vi har gäster som kommer på semester året runt men nu när solen skiner lockas fler att komma till oss ett par dagar och njuta av poolen på taket, maten i restaurangerna och såklart vinet som vi gör själva här, berättar Sarah Djerf, vingårdsarbetare på The Winery Hotel.

The Winery Hotel slog upp sina portar för drygt två år sedan och i år satsar de lite extra på just sommaren. Varje fredag har de Winery Soul Sessions då känslan i takbaren mest kan liknas vid en rooftop i New York. Paket för både familjer, kärlekspar och vänner gör hotellet till en samlingsplats för många.

– Våra gäster upplever ofta att vistelsen hos oss blir som en flykt ifrån verkligheten. De checkar in på en plats där vinet är i fokus, på samma sätt som det är på en vingård i Toscana, och designen skapar en känsla av att vara på en plats långt hemifrån.

Hon berättar att hon ofta ser gäster njuta av solnedgången i poolen på taket med ett glas rosé i handen.

– Då undrar jag om en staycation i stan kanske är den optimala lösningen för den som inte har tid att åka långt men vill njuta maximalt, avslutar hon.

Text: Carl Johan Bauhn
Publicerat: 20 juni, 2018
Uppdaterad: 21 augusti, 2019

Carl Johan  Bauhn

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka