Blogg

5 romantiska tips som får kärleken att blomstra

– 5 romantiska tips som får kärleken att blomstra

Längtar du efter att få egen tid med ditt hjärta men livet tycks komma emellan, hela tiden? När barn, jobb, vänner och diverse plikter ska pressas in i schemat är det lätt att relationen får ge vika. Något som i långa loppet kan förstöra er livskvalitet avsevärt. Därför är det en god idé att planera in tid för varandra. Vi har listat 5 kärleksfulla tips som får romantiken att blomstra.

 1. Åk iväg tillsammans
  Gör som alla resetrender visar på just nu, fyll kalendern med flera ”micro-vacations” istället för en lång. På så sätt kan ni sprida ut kvalitetstiden tillsammans under hela året. Dessutom kan ni se flera platser istället för en och behöver inte missa viktiga jobbdagar eller tid med barnen.

 2. Lär er något nytt
  När vi tar till oss ny kunskap tillsammans skapar vi ett gemensamt intresse. Något som är frikopplat från vardagens problem och ger oss andrum att vara oss själva i en ny kontext. Ta en dagskurs tillsammans och avsluta med en romantisk middag.

 3. Hitta er kärleksplats
  Det kan vara en restaurang, en park, ett hotell eller en stad. En plats som ni båda älskar och associerar till kärleksfulla minnen tillsammans. När ni återkommer dit kommer ni snabbt in i rätt stämning och kan direkt ägna er åt er kärlek.

 4. Locka till skratt
  Att göra något som får er att skratta är en befriande upplevelse. Gemensam humor är en av de vanligaste anledningarna till att vi faller för varandra. Kanske är stand-up något som får er att skratta, kanske att se varandra i nya situationer, såsom para gliding, crawl, bungy jump eller vinprovning.

 5. Återupplev er första dejt
  Minns du hur ni möttes? Hur ni såg på varandra då och vad du tänkte? Att försöka återskapa situationen kan få er att falla in i känslan och se på varandra på ett nytt sätt. Ni får perspektiv på hur långt ni har kommit eller, i värsta fall, så får situationen er bara att skratta.
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 9 januari, 2020
Uppdaterad: 23 januari, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka