Blogg
Desserthantverk
Dekorera tårtan som ett proffs
Vår dessertmästare Maria gör tårtor som är en fröjd för både ögon och smaklökar. Här delar hon med sig av sina fyra bästa tips för vackrare dekorationer.
1. Använd samma smaker på tårtan som inuti den
Har du en tårta som fyllts med hallonmousse - dekorera den med färska hallon. Låt smakerna i tårtan få synas på toppen. Då får du förväntningar och verklighet att harmonisera.
2. Lägg snittytan uppåt
Välj de finaste frukterna och bären när du ska dekorera och skär dem så att formen kommer fram. Garnera med snittytan uppåt. På den här tårtan ser vi hur ljuset får de skurna hallonen att blänka.

3. Less is more
Hejda din ambitiösa kreativitet och välj noga vad du dekorerar med. Balans i kompositionen väger tyngre än överdådighet och maxad dekorationsyta.
4. Lek med konsistenser
Mjukt, krämigt, krispigt och saftigt. Låt konsistenser mötas och skapa harmoni. Maria använder här vackra kulor med smak av dulce de leche för att ge en fin krispig kontrast till övrig bärig och färgrik dekoration.
Njut av Marias desserter
Blir du nyfiken på att smaka Marias vackra och goda desserter? I vår restaurang Terreno Kitchen serveras kreationer hon skapat utefter smakerna i vinet som serveras till.
Kom och njut med alla dina sinnen!