Blogg

Desserthantverk

Dekorera tårtan som ett proffs

Vår dessertmästare Maria gör tårtor som äts med både öga och gom. Här delar hon med sig av sina fyra bästa tips för vackrare dekorationer.

1. Använd samma smaker på tårtan som inuti den

Har du en tårta som fyllts med hallonmousse, dekorera den med färska hallon. Låt smakerna i tårtan få synas på toppen. Då undviker du konfrontation mellan förväntningar och verklighet.

2. Lägg snittytan uppåt

Dekorera du med frukter och bär, välj de finaste du hittar och skär dem så att formerna kommer fram. På den här tårtan ser vi hur ljuset får de skurna hallonen att blänka.

3. Less is more

Hejda din ambitiösa kreativitet och välj noga vad du dekorerar med. Balans i kompositionen väger tyngre än överdådighet och maxad dekorationsyta.

4. Lek med konsistenser

Mjukt, krämigt, krispigt, saftigt. Låt konsistenser mötas och skapa harmoni. Maria använder här vackra kulor med smak av dulce di leche för att ge en fin krispig kontrast till övrig dekoration.

Njut av Marias desserter

Blir du nyfiken på att smaka Marias vackra och goda desserter? I vår restaurang Winery Kitchen serveras kreationer hon skapat utefter smakerna i vinet som serveras till.

Kom och njut med alla dina sinnen!

boka bord i winery kitchen
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 15 oktober, 2020
Uppdaterad: 10 mars, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka