Blogg

Att göra i närområdet under påsken

- 6 aktiviteter och sevärdheter för alla

The Winery Hotel är beläget med både vacker natur runt knuten och flertalet aktiviteter som passar både stora och små. Vi har listat sex tips på vad ni kan hitta på i närområdet under ert besök hos oss i påsk.

1. Slottsträdgården Ulriksdal

Ett inspirerande utflyktsmål är Ulriksdals trädgårdar. Här finns ett stort antal växter, blommor och inredningsartiklar för hem och trädgård. Hit tar du dig till fots på 30 minuter eller på 10 minuter med cykel från The Winery Hotel. I trädgårdscaféet serveras både kaffe och lunch.

Läs mer: rappne.se

2. Brunnsviken och Hagaparken

Hälsans stig är ett 11 km långt promenadstråk runt den vackra sjön Brunnsviken. Perfekt för söndagspromenaden eller löprundan. På den västra sidan möts ni av de vackra koppartälten i Hagaparken och Kronprinsessan Victorias hem Haga Slott. Den östra sidan är en vacker slinga längs lummig skog och branta klippväggar.

Läs mer: haga-brunnsviken.org/parkupplevelser

3. Fjärilshuset

Ett besök på Fjärilshuset är en uppskattad utflykt för barnen. Här finns stora tropiska växthus med fjärilar och larver men även hajar och andra fiskar. Hit tar ni er till fots på en halvtimme, med cykel på tio eller med bil på fem minuter.

Läs mer: fjarilshuset.se

4. Kafé Sjöstugan

Ett mysigt litet kafé invid sjön med fokus på ekologiskt, hemlagat och naturnära. Beläget 15 minuter till fots och 5 minuter med cykel från The Winery Hotel. Läs mer om vad som är på gång under ert besök på webbsidan kafesjostugan.se.

Läs mer: kafesjostugan.se

5. Mulle Meck-parken

För de allra minsta finns Mulle Meck och hans vänner samlade i en utomhus-lekpark i Järvastaden. Parken är alltid öppen och gratis att besöka. Det tar cirka 20 minuter att gå hit från The Winery Hotel, 8 minuter med cykel och 5 minuter med bil.

Läs mer: mullemeck.se/parker

6. Mall of Scandinavia

Skandinaviens största shoppingcenter finns på cirka 15 minuters promenadavstånd från hotellet. Här finns förutom ett stort antal butiker även en IMAX biograf, minigolf, bowling, biljard, shuffleboards och annat kul för hela familjen.

Läs mer: se.westfield.com/mallofscandinavia

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 3 mars, 2020
Uppdaterad: 3 mars, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka