Blogg

Årets druvor har anlänt

– nu gör vi vin!

En långtradare varsamt lastad med nyplockade, ekologiska druvor från Toscana rullade just in på parkeringen bakom The Winery Hotel.
Förädling från druva till vin börjar nu!

Klockan 10.30 idag anlände årets druvor och 2020-års skördearbete på The Winery Hotel tog sin start. Backarna lastas ur den en kylkontrollerade långtradaren och varje klase kontrolleras, rensas från eventuellt skräp och skadade druvor. En och annan italiensk spindel plockas även bort för vidare äventyr i nya omgivningar.

Arbetet med druvorna utförs av oss vingårdsarbetare på hotellet. VD, receptionist, sommelier, säljare och kock arbetar vi tillsammans mot vårt gemensamma mål – att göra vin. De mer erfarna vingårdsarbetarna jobbar sida vid sida med de som upplever en vinskörd för första gången.

Resan från Toscana tar cirka 24 timmar och sker i lätt lastade backar i en kylkontrollerad miljö. Druvorna, som i år är plockade på hotellets egen vingård Terreno, ser väldigt fina och välbehållna ut. De är ekologiskt odlade och av druvsorterna sangiovese och merlot.

När alla druvor rensats krossas de lätt och pumpas in i tankarna i vineriet för nästa steg i resan från färsk druva till färdigt vin. Det här är den bästa tiden på året för oss vingårdsarbetare men även alla ni som väljer att besöka hotellet i skördetid.

Årets skörd på The Winery Hotel kulminerar i helgen den 18 och 19 september med provningar och middagar helt i skördens tecken.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 15 september, 2020
Uppdaterad: 15 september, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka