Black Bottle Rosé 2022

Rosévinet som framställs i vineriet på The Winery Hotel görs i en begränsad upplaga och finns endast att avnjutas på på hotellet. Det mesta hälls i glasen till förväntansfulla sommargäster på takterassen. Flaskan pryds i år av en helt nydesignad etikett som har fått en tydligare likhet med etiketten på hotellets röda vin, Winery Red.

Vinet är till mesta del baserat på druvsorten Sangiovese med en del Merlot, färgen är djupt rosa och smaken frisk och bärig, precis som ett rosévin ska vara.

Idéen med mörka flaskor på ett rosevin uppkom för att utmana idén om hur ett rosevin ska se ut. Blir det lika gott på mörk flaska? Vi valde dock att ha en rosa framtoning på etiketten för att visa att det är ett rosévin. Vanligtvis vill man ju se det rosa vinet genom flaskan så att man tydligt förstår att det är ett rosévin. Det är spännande att se vad som händer om man utmanar folks förväntning på hur något ska se ut.

Det var så både namnet Black Bottle Rosé och den knallrosa etiketten tog form. Förutom den rosa etiketten har vi också en helsvart etikett. Samma svalkande rosévin men i två olika utföranden.

Black Bottle Rosé 2022 serveras på hotellet så länge lagret räcker!

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka