Black Bottle Rosé

Rosévinet som framställs i vineriet på The Winery Hotel görs i en begränsad upplaga och konsumeras enbart på plats på hotellet. Det mesta hälls i glasen till törstiga sommargäster på takterassen.

Vinet är till mesta del baserat på druvsorten Sangiovese med en skvätt Cabernet Sauvignon, färgen är djupt rosa och smaken frisk och bärig, precis som ett rosévin ska vara.

Namnet Black Bottle Rosé tillkom av ett misstag under den första buteljeringen av rosévinet. Istället för genomskinliga flaskor beställdes mörka och för att inte behöva skicka tillbaka dem och frakta nya flaskor bad vi vår etikettdesigner lösa problemet. Resultatet blev en rosa etikett med namnet Black Bottle Rosé i stora vertikala bokstäver. Nu är det inte längre ett misstag utan standard med svarta flaskor även till rosévinet på The Winery Hotel.

Black Bottle Rosé lanserades i samband med öppningen av Winery Rooftop Terrace i mitten av maj och serveras så länge lagret räcker.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka