SKÖRDEN 2023
13 oktober

– träffa vår vinmakare och fira skördeåret med en skördefest

Skörden är igång på vår vingård Terreno i Toscana. Perfekt mogna druvor handplockas, sorteras en andra gång innan det är dags för vinmakarna i vineriet att dra igång arbetet med vinifieringen. Ett hantverk med syfte att framställa terroirdrivna viner som speglar sangiovesedruvans breda spektrum av nyanser i glaset.

När druvorna har plockats och det hårda arbetet ute på fälten är avklarat bjuds alla vingårdsarbetare på en middag för att fira årets skörd. Kom och fira våra nyskördade druvor och att vinet jäser, precis som på vår vingård Terreno! Vi dukar upp med långbord på Winery Piazza och firar skörden med skördefest.

Fredagen den 13:e oktober välkomnar vi er att fira skördeåret med oss på The Winery Hotel! Träffa vår vinmakare och ta del av ett år på vingården, följ processen från druva till färdigt vin i vineriet och fira årets skörd med en fest.

SKÖRDEFEST PÅ WINERY PIAZZA

Njut av italienska smaker på tallriken, rytmer som får benen att spritta och givetvis de senaste årgångarna av våra egentillverkade hantverksviner. Det doftar Toscana och smakar omtanke.

Vi dukar långbord i lobbyn och startar vår skördemiddag klockan 17. Du är välkommen till bords när du vill fram till klockan 22.00. Därefter dukar vi undan borden, låter liveorkestern ta plats för att skruva upp musiken och bjuda in till (ännu mer) fest långt in på småtimmarna.

Säkra din plats vid långbordet här >>


VINPROVNING - ETT ÅR PÅ TERRENO

- med vinmakaren Sofia Ruhne och Terrenos önolog Giacomo Fioravanti

Följ med in bakom kulisserna på vår vingård Terreno. Hur ser ett år ut på vingården i Toscana? Hur går skörden till? Vilka redskap används och vad måste man vara uppmärksam på? Vilka är de största utmaningarna när man gör hantverksviner utan tillsatser och hur vinner man pokalen som bästa skördearbetare? Under denna unika och underhållande provning berättar Sofia och Giacomo om hur arbetet på Terreno ser ut under året som kulminerar i skörden. De tar oss med på en resa som sträcker sig från fält till flaska.

Läs mer om provningen och boka här >>

Vi ser mycket fram emot att fira skörden tillsammans med dig, hoppas vi ses!


Har du frågor om skörden? Kontakta oss på
reservations@thewineryhotel.se


Bo på hotellet under skörden

Den bästa upplevelsen får ni med ett paketerbjudande. Wine, Dine & Sleep Harvest Edition innefattar övernattning, ett vinomatkort samt en 4-rätters middag med vinpaket i Terreno Kitchen. Dessutom ingår den exklusiva vinprovningen "Ett år på Terreno" med vinmakaren Sofia Ruhne och önologen Giacomo Fioravanti.

Det går även bra att enbart boka övernattning. Vinprovningen och skördefesten kan läggas till separat.

våra bästa erbjudanden

Vill du ha våra senaste erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna och bra erbjudanden direkt i din inkorg.

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka