Recept

Spaghetti al ragù

Italiensk köttfärsås på högrev

Få maträtter är så omfamnande som spaghetti och köttfärssås. Gör den på högrev i bitar och med äkta italienska smaker. Få ingredienser, lättlagad och gudomligt god!

Ingredienser

  • Högrev
  • Selleri
  • Morot
  • Vitlök
  • Sharlottenlök
  • Vitlök
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Salvia
  • Rött vin
  • Krossade tomater

Gör såhär

1. Skär köttet i bitar, ca en cm stora.

2. Finhacka morot, selleri, schalottenlök och vitlök

3. Värm en stekpanna med olivolja och stek köttet lätt.

4. Värm en annan stekpanna med olivolja och stek morot, selleri, schalottenlök och vitlök.

5. Lägg i köttet i grönsakshacket, tillsätt vin och låt koka av i ca 5 minuter.

6. Tillsätt tomater och vatten samt örter och låt koka på låg värme i ca 2 timmar.

7. Rör om då och då och tillsätt mer vätska vid behov.

8. Koka pastan någon minut kortare än anvisning i saltat vatten.

9. Häll av pastavattnet och blanda med såsen.

10. Servera med parmesan och ett gott glas vin.

Vintips

Il Momento di Terreno är ett charmigt vin med läskande körsbärstoner, lätt kryddighet och behaglig strävhet. Till den här italienska köttfärssåsen kommer vinets toscanska örtighet fram lite extra.

se vinet på systembolaget
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 13 november, 2019
Uppdaterad: 13 november, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka