Nyheter

Sveriges mest romantiska hotell

När romantiska hotell listas är det känslan som avgör. The Winery Hotel är ett av de hotell som gång på gång benämns som ett av Sveriges mest romantiska. Vi tar reda på varför.

Under kort tid har tidningen Café, Residence Magazine och Elle alla listat de mest romantiska hotellen i Sverige. På alla listor hamnar The Winery Hotel i topp. Men, vad är det egentligen som gör The Winery Hotel så romantiskt?

– Jag är förvånad. Vi hade faktiskt ingen tanke på att det skulle vara ett romantiskt hotell när vi tog fram designen, berättar Jan Söder, designer och en av ägarna till The Winery Hotel.

– Men jag tror att det är känslan som gör det. Vi har jobbat mycket för att få till rätt stämning i hela huset. Med inspiration från Brooklyns industrilokaler och Toscanas landsbygd är designen en kontrast mellan det rustika och råa och det varma och mjuka, fortsätter han.

På The Winery Hotel står vinet och designen i fokus och enligt Jan Söder är det just den kombinationen som gör det så romantiskt.

– När man kan dricka och äta gott i en vacker miljö behövs inte så mycket mer. Om sällskapet dessutom är det rätta så kommer romantiken automatiskt, menar han.

Utöver vinprovningar, guidade turer i hotellets eget vineri, en restaurang som specialiserat sig på mat och vin i kombination och en italiensk trattoria finns här även en vinbar, ett gym och en uppvärmd pool på taket.

– Där badar gäster året runt. Under de varmare månaderna öppnar baren och känslan på taket för tankarna till en rooftop i till exempel New York.

Jan Söder förklarar att staycations blir allt vanligare och fler väljer hotell som i sig är en destination.

– Ibland behöver man bara komma bort och ägna sig åt varandra. Då spelar det inte så stor roll vart hotellet är beläget utan det är känslan som avgör.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 22 februari, 2018
Uppdaterad: 15 januari, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka