Nyheter

Ny årgång klar för avsmakning

- Winery Red 2018 lanseras nu på hotellet

Som vi har längtat. Nu är den äntligen här, årgång 2018 av vårt röda vin Winery Red. Etiketteringen är i full gång och de första flaskorna serveras redan i vinbaren.

Förra årets last av druvor från Toscana har nu avslutat sin reda i vineriets olika delar och blivit till vin. Det har fyllts i buteljer redo att avsmakas.

2018 var en årgång som i Toscana klassas som en av de bättre de senaste åren. Växtsäsongen följde ett normalt mönster, inget extremväder ställde till det och skörden skedde vid den tilltänkta tidpunkten.

Druvorna skördades i mitten av September. Vädret var då torrt och varmt under dagen och friskt och svalt under nätterna vilket är optimalt för att de fullmogna druvorna ska bibehålla sina bästa aromer.

Winery Red 2018 är en blend av Sangiovese och Cabernet Sauvignon. Vinet har lagrats på ekfat av olika storlekar, ålder och ursprung.

Doften för tankarna till toskanska sommarnätter och smaken är mjuk och läskande med inslag av körsbär och viol.

Winery Red finns att smaka på plats på The Winery Hotel och inom kort finns den nya årgången även att beställa på Systembolaget samt att köpa i ett antal butiker.

Winery Red på Systembolaget

Nummer: 31853

Se vinet på systembolaget
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 11 december, 2019
Uppdaterad: 12 december, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka