Nyheter

Olika vinstilar överraskar och bjuder in till goda möten

– Årets Vinbord på The Winery Hotel

Klassiskt vinmakeri möter nuvarande trender med en glimt in i vad som är på gång. Årets Vinbord på The Winery Hotel utgår ifrån olika vinstilar, alltid med de godaste vin- och matkombinationerna i åtanke. Vi har träffat Camilla Forslund som berättar mer om tanken bakom årets smakmöten.

Vinbord utgår, precis som det låter, ifrån vinet. Här lagar kockarna maten till vinernas olika karaktär. På så sätt skapas måltiden särskilt avsedd för livsnjutare.

– Vinbordet handlar främst vin och mat i kombination. Förra året uttryckte vi det genom att ha de fem grundsmakerna som tema, i år illustrerar vi mötet mellan vin och mat genom olika vinstilar. Det är ett intressant tema eftersom vinmakeriet blir en framträdande faktor, berättar Camilla Forslund, vingårdsarbetare och head sommelier på The Winery Hotel.

Vinlistan består av klassiskt vinmakeri, nuvarande trender men tittar även på vad som är på gång i vinvärlden. Gästen får en resa i hur olika viner och stilar kan lyftas tillsammans med maten. Bland vinerna finns exempelvis ett Corpinnat från Spanien, ett orangevin från Österrike och en klassisk supertoscanare.

– När man skapar vin- och matkombinationer är möjligheterna oändliga. I år har vi valt att arbeta med olika vinstilar som kontrasterar varandra för att visa på den bredd som finns i vinvärlden.

Vad är Vinbord?

Under tolv dagar i december serveras Vinbord på The Winery Hotel. Middagen består av fem särskilt utvalda viner och sex omsorgsfullt lagade rätter. Det här är den perfekta måltiden att avnjuta tillsammans med kollegor, vänner och familj. En stämningsfull avslutning på året för livsnjutare.

Boka årets vinbord

Vinbordet serveras endast mellan den 9 och 21 december 2019 - reserva er plats idag!

Läs mer & boka nu
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 5 december, 2019
Uppdaterad: 6 december, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka