Nyheter

Hur kan vi stödja Australien?

– från en vinodlare till en annan

För att sympatisera med Australiens vinodlare väljer nu The Winery Hotel att belysa det hårda arbete som gått förlorat på landets vinfält genom ett vintema i restaurangen Winery Kitchen.

Sedan september har enorma bränder drabbat Australien. Förutom den svindlande mängd vilda djur och de 20-tal människor som omkommit har även stora arealer vinfält brunnit ner och rökskadats. Södra Australien har drabbats hårdast och vindistriktet Adelaide Hills har redan förlorat över 30% av sin produktion i bränderna.

– Som producent och jordbrukare så förstår vi vilka svårigheter dessa bränder har åsamkat våra kollegor i Australien. Skogsbränder är något vi fruktar torra år på Terreno och det vore en katastrof om något sådant skulle hända våra vinfält, menar Sofia Ruhne som gör vin både på vingården Terreno i Toscana och The Winery Hotel i Stockholm.

Flera vinodlare har förlorat några av sina äldsta vinfält. Något som kommer att påverka, inte bara kvantiteten utan även kvaliteten på det vin som Australien kommer att kunna framställa flera år framöver.

– Att odla druvor är långsiktigt och det kommer att ta 10-tals år innan de kommit ikapp förödelserna, förklarar Sofia.

För att uppmärksamma det hårda arbete som gått förlorat samt lyfta och belysa den tragiska förödelsen så kommer restaurangen Winery Kitchen på The Winery Hotel att, under februari och mars, ha vintema Australien.

– Man kan hjälpa till på många olika sätt och vi väljer att stödja våra kollegors insatser genom att servera australiska viner i vår restaurang.

Winery Kitchen är en restaurang som sätter vinet i fokus. Här lagas maten efter vinets karaktär istället för att vinet väljs ut till att passa till smakerna på tallriken. Dessutom serveras vinet alltid med kunskap och historia om personerna som gjort det.

– Vi ser fram emot att tillsammans med våra gäster njuta av restaurangens goda mat i kombination med vin från Australien.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 11 februari, 2020
Uppdaterad: 12 februari, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka